22 / 07 / 24
- OGLAS -
Novosti1941 Remontoire

1941 Remontoire

- Oglas -

Holanđani, braća Tim i Bart Gronefeld su 2016. predstavili elegantni muški sat 1941 Remontoire (ref. Remontoire RG), čiji je najzanimljiviji detalj remontoire, interesantan sistem koji svakih osam sekundi navija malu oprugu čime obezbeđuje neprekidno snabdevanja točkića nemirnice snagom. Sat zbog toga radi podjednako precizno od samog navijanja pa sve do isteka rezerve snage.

Remontoire je integralni deo novog kalibra koji se navija ručno i radi na frekvenciji od 21.600 vibracija na sat, ima ukupnu rezervu snage 36 časova, 36 rubina i funkcije sati, minuta i sekundi. Kalibar ima čelične mostove estetski modelirane po uzoru na fasade holandskih kuća, zlatne chatone i različito obrađene površine, koji se mogu posmatrati kroz safirno staklo na pozadini sata.

Kućište, prečnika 39,5 mm i visine 10,5 mm, izrađeno je od ružičastog zlata te je izuzetno precizno i fino oblikovano i polirano. Upravo je u minucioznu završnu obradu uloženo mnogo vremena i truda da bi sat izgledao sofisticirano. Ušice kaiša su za kućište pričvršćene skrivenim vijcima od titanijuma pa se mogu skinuti zbog čišćenja i zameniti ako se oštete.

Na čitljivom brojčaniku, izrađenom od sterling srebra, ističu se plave čelične kazaljke, podbrojčanik sekundi smešten na 6 časova i sistem za amortizaciju udaraca, koji mogu negativno uticati na rad remontoirea, postavljen na 9 sati. Jednostavne oznake vremena izrađene su od čelika i polirane kako bi odudarale od brušene površine brojčanika.

1941 Remontoire (ref. Remontoire RG) ide uz kožni kaiš s šnalom na ubod, a izrađen je u ograničenoj seriji.

Iz časopisa Satovi i nakit broj 20, godina IX, zima 2016

Gronefeld 1941 Remontoire 2016 02

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -