18 / 06 / 24
- OGLAS -
LifestyleRolls-Royce & Vacheron Constantin - maksimalna ekskluziva

Rolls-Royce & Vacheron Constantin – maksimalna ekskluziva

- Oglas -

Novi Rolls-Royce, novi ekskluzivni časovnik! Kako bi ispunio želju imućnog kupca, čuveni automobilski brend nedavno je udružio snage s kompanijom Vacheron Constantin. Elitna manufaktura očekivano nije podbacila, pa će instrument tablu prestižnog automobila krasiti Les Cabinotiers Armillary Tourbillon. Reč je o džepnom satu koji se prema očekivanjima može sasvim izvaditi iz držača…

Svega nekoliko dana nakon predstavljanja verzije Rolls-Royce & Audemars Piguet, sve oči su ponovo okrenute ka čuvenoj britanskoj kompaniji. Za pažnju automobilskih medija, buru na društvenim mrežama i naslove na časovničarskim portalima sada je zaduženo takođe veliko, a po mnogima još veće ime. U pitanju je Vacheron Constantin, brend osnovan davne 1755. godine. Bolja pozivnica nije nam ni potrebna!

Amethyst Droptail  – simbol ručne izrade

Ipak, makar na prvi pogled, glavni glumac ponovo je Rolls. Ovog puta se zove Amethyst Droptail i ponovo će koštati više desetina miliona evra, dolara, švajcaraca… Objektivno, to je zaista svejedno. Misteriozni kupac naručio je unikatni RR po svojoj meri, a kao inspiracija poslužio je svet umetnosti. Iako njegov identitet očekivano nije saopšten, zna se da budući vlasnik Amethyst Droptaila pripada najposvećenijim kolekcionarima na svetu; njegove neprocenjive kolekcije dragulja, značajnih automobila i savremenih umetničkih dela smeštene su u privatnom muzeju. Dizajneri Rolls-Royce Coachbuild odeljenja inspiraciju su pronašli u cvetu divlje biljke Globe amaranth koja raste u pustinji. Dvobojna spoljašnjost automobila verno odražava faze cvetanja divljeg Globe amarantha. Glavna boja karoserije je ljubičasta, s nežnim srebrnim prelivima.

Rolls Royce Vacheron Constantnin prednji kadar
Droptail Amethyst novo је remek-delo dizajna i inženjeringa. Prednjim delom dominira znak Spirit of Ecstasy optočen ametistima

Na sunčevoj svetlosti vidi se diskretan nagoveštaj ljubičaste na unutrašnjoj strani točkova od 22 inča, što je suptilan, a i efektan kontrast sjajnom aluminijumu. Gorostasna ali veoma elegantna karoserija kompletirana je diskretnom obradom karbonskih vlakana od kojih su izrađeni donjih delovi automobila. Rolls-Royce je u Amethyst Droptail ugradio najveću drvenu površinu  u svojoj istoriji, pa novi kabriolet s punim pravom nosi epitet jahte na četiri točka!

U zvaničnom saopštenju nije navedeno koji motor pokreće ovu mobilnu skulpturu, ali nema sumnje da RR odabrao agregat koji savršeno pristaje elegantnoj pojavi! Ako je nasledio pogon od verzije Rolls-Royce La Rose Noire Droptail, to je onda potentni V12 s 593 konja. Međutim, sigurno znamo da precizno merenje potpisuje Vacheron Constantin!

Rolls Royce Vacheron Constantin
Najfinija koža savršeno se uklopa sa karamel nijansom na skupocenom drvetu kalamander

Vacheron Constantin, jedinstveni pokazivač vremena

Za novi RR Vacheron Constantin izradio je unikatni sat čija složenost ostavlja bez teksta. Jedinstveni Les Cabinotiers Armillary Tourbillon može se pohvaliti dizajnom koji podseća na brzinomer automobila. Osim nesumnjive lepote i ljubičaste boje, novi biser ateljea Vacheron Constantin krasi najviši stepen izrade. Mehanizam ovog sata napravljen je od 299 komponenti, sat ima prečnik od 35,5 i visinu od 10 milimetara.

Rolls Royce Vacheron Constantin sat
Inspirisan renomiranom referencom 57260 – najsloženijim satom na svetu – kalibar 1990 pleni lepotom i konstrukcijom

Kataloški, novi VC nudi autonomiju od 58 časova. U pitanju je kalibar 1990 koji ima posebno mesto u svetu horologije. U centru pažnje je džepni turbijon čija se funkcija nalazi u dva odvojena kaveza na poziciji 6, koji se kreću u dve ose. Osim što isporučuje unapređenu preciznost rotacijom na svakih 15 sekundi, pomenuti kavezi preklapanjem zajedno stvaraju motiv malteškog krsta. Naravno, simbolika je jasna, reč je o znaku švajcarske kompanije.

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -