09 / 12 / 23
- OGLAS -
NovostiSatovi za volanom

Satovi za volanom

- Oglas -

Da se satovi i automobili savršeno slažu davno je dokazao kultni američki glumac i ikona stila Stiv Mekvin, koji je u filmu Le Mans, u kome glumi vozača u auto-trci 24 sata Le Mana, proslavio TAG Heuerov neobični četvrtasti hronograf Monaco. On je privatno vozio auto-trke noseći na ruci Rolexove satove Explorer II i Submariner, koje je isto tako odveo u legendu. Osim ovih modela, tokom godina su se kao vodeći „automobilski“ satovi nametnuli Rolexova popularna Daytona i Omegin vanvremenski Speedmaster, a mi smo za ovaj broj odabrali devet novih sportskih interpretacija koje bi u budućnosti mogle da stanu rame uz rame sa spomenutim automobilskim legendama.  

Prvi brend sa sopstvenim auto-timom 

IWC Schaffhausen je osnovao trkački auto-tim IWC Racing Team, čime je postao prvi časovničarski brend na svetu koji se na trkama klasičnih automobila takmiči sopstvenim autom i vozačima. Povodom osnivanja svog klasičnog auto-tima, što je svečano objavljeno na 76. susretu članova u Gudvudu u maju 2018, IWC je predstavio novi sportski model Ingenieur Chronograph Sport Edition “76th Members’ Meeting at Goodwood” (ref. IW381201). On ima 44,3-milimetarsko kućište od titanijuma, vodootporno do 120 m, brojčanik u tzv. panda stilu s crnim podbrojčanicima na beloj podlozi, manufakturni automatski kalibar 69380 s 33 rubina, 46-časovnom rezervom snage, frekvencijom od 28.800 vibracija na čas i funkcijama sati, minuta, malih sekundi, datuma, dana u nedelji i hronografa, te kaiš od crne teleće kože. Model je izrađen u ograničenoj seriji od 176 primeraka. Prvu trku, Arosa ClassicCar, održanu u septembru, za IWC Racing Team vozio je bivši vozač Formule 1 Karl Veldinger, osvojivši solidno sedmo mesto. Zvanični automobil IWC-ovog tima je legendarni Mercedes-Benz 300 SL “Gullwing”.


Više u časopisu Satovi i nakit broj 24, zima 2018.

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -