24 / 07 / 24
- OGLAS -
NovostiOmega Speedmaster Apollo 13 Silver Snoopy Award

Omega Speedmaster Apollo 13 Silver Snoopy Award

- Oglas -

Povodom 45. godišnjice misije  Apollo 13 i Silver Snoopy nagrade koju je primila, kompanija Omega predstavila je Speedmaster Apollo 13 Silver Snoopy Award u ograničenoj seriji. S kombinacijom belog brojčanika i crnih podeoka i kazaljki Silver Snoopy Award Speedmaster asocira na crno-bele stripove. Tahimetarska skala, takođe u crnoj boji, izrađena je od keramike. Svetleći Super-LumiNova premaz nanesen je oko satnih markera, na kazaljke, podeoke na tahimetarskoj skali, kao i na prikaz Snupija pozicioniran pri „9 h“.

Na brojčaniku pažnju privlači skala od 14 sekundi sa natpisom: „Šta biste mogli da uradite za 14 sekundi?“ Objašnjenje je veoma interesantno. U toku misije Apollo 13, prilikom ponovnog ulaska u Zemljinu atmosferu, došlo je do nezgode i delimičnog nestanka električne energije. Astronauti su bili prinuđeni da svojim Omega Speedmaster satovima mere periode od 14 sekundi na osnovu kojih su korigovali kurs.

Na poklopcu kućišta nalazi se Snupi medaljon od srebra, okružen plavom emajliranom podlogom, što stvara utisak da Snupi lebdi u svemiru. Kućište prečnika 42 mm vodootporno je do 50 metara, a u njemu je dobro poznati hronograf mehanizam sa oznakom 1861, koji se navija ručno.

Omega Speedmaster Silver Snoopy Award 2

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -