07 / 12 / 22
- OGLAS -
NovostiJubilarni Portuguieser

Jubilarni Portuguieser

- Oglas -

Portugieser Hand-Wound Eight Days Edition „75th Anniversary“ je posveta modelu originalnog Portugiesera iz tridesetih godina prošlog veka, koji je dosad bio malo poznat, ali je, srećom, ostao sačuvan u privatnoj kolekciji, posluživši kao inspiracija IWC-ovim dizajnerima. Novi model je zadržao karakteristike prethodnika: arapske cifre, tanke „feuille“ kazaljke, prsten s brojevima stilizovan kao šine i podbrojčanik malih sekundi na 6 časova. Model od 18-karatnog ružičastog zlata sa posrebrenim brojčanikom (Ref. IW510206) gotovo u potpunosti je od originalnog sata nasledio raspored boja i dizajn loga.

Model od nerđajućeg čelika (Ref. IW510205) ističe se, pak, matiranim crnim brojčanikom s kontrastnim svetlozelenim oznakama i brojkama. Novi, korisni dodatak kod oba modela je prozor za datum na podbrojčaniku. Da bi se zadržao originalni dizajn sata te simetričnost i jednostavnost brojčanika, indikator rezerve snage postavljen je na pozadini, gde se može pratiti kroz safirno staklo. Sat pokreće IWC-ov kućni kalibar 59215, prečnika 37,8 mm, sa 30 rubina i 8-dnevnom rezervom snage. Tačnije, rezerva snage bi zapravo trajala 9 dana, ali je ugrađen poseban sistem koji blokira mehanizam posle 192 časa, odnosno 8 dana rada, čime se sprečava iscrpljenje momenta sile u glavnoj opruzi i osigurava stalna preciznost sata. Glucydur nemirnica oscilira na frekvenciji od 4 Hz ili 28.800 vns. Kućište prečnika 43 mm i debljine 12 mm prilično je veliko, ali tipični Portugieserov zakrivljeni ram i nadsvođeno safirno staklo čine sat elegantnim i manje glomaznim. Vodootporan je do 30 metara. Model od 18-karatnog ružičastog zlata sa posrebrenim brojčanikom izrađen je u ograničenoj seriji od 175 primeraka, a verzija od nerđajućeg čelika s matiranim crnim brojčanikom u 750 primeraka. Obe verzije imaju kožni kaiš od krokodilske kože, poznatog italijanskog dizajnera cipela Santonija.

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -