x
Newsletter prijava

Primajte najnovije vesti iz sveta satova i nakita!

Satoviinakit.rs - za prave ljubitelje satova i nakita

Zvezde obožavaju satove TEMA NEDELJE

Zvezde obožavaju satove

Kluni i Omega, Bekam i Tudor, Seiko i Đoković, Pit i Breitling – samo su neki od savršenih parova zvezda i satova ...

OBJAVLJENO: 11.05.2020

» Podeli na Facebooku

VEZANE SLIKE

Zvezde obožavaju satove Zvezde obožavaju satove Zvezde obožavaju satove

Marketing je u današnjem informacijama, proizvodima i uslugama zatrpanom svetu sve, a toga su svesni i proizvođači satova. Da bi se približili potencijalnim kupcima i upoznali javnost sa svojim proizvodima i vrednostima, časovničarski brendovi sklapaju partnerstva s poznatim licima, ali i brendovima i događajima iz najpopularnijih domena – zabave, sporta, umetnosti i mode. Pri izboru ambasadora i saradnika časovničarski brendovi se vode mišlju da njihovi odabranici moraju imati zvučno ime i dobru reputaciju i da su svojim afinitetima i stilom bliski satovima i istorijskom nasleđu koje promovišu. 

 
Verovatno najpoznatije lice nekog časovničarskog brenda je jedan od najboljih tenisera svih vremena Rodžer Federer, koji je već godinama veran ambasador Rolexa. Fotografije i video-snimke Federera kako s Rolexom na ruci podiže još jedan u nizu pehara, obišle su svet i nesumnjivo podstakle nekog neodlučnog kupca da uloži u sat ove manufakture, ali i zaintrigirale široku publiku za sam brend. Federerovi sportski uspesi, imidž pravog gospodina, elegancija i vanvremenski stil sigurno doprinose popularnosti proizvoda koje on promoviše. 
 
U filmske vode 2018. uronio je luksuzni časovničarski brend Breitling započeo je globalnu marketinšku kampanju zasnovanu na četiri „ekipe“ (squad), od kojih je svakako najzanimljivija filmska (Cinema Squad), koju sačinjavaju popularni holivudski glumci Bred Pit, Šarliz Teron i Adam Drajver, koji se razlikuju po karakteru, stilu i uticaju, što garantuje da će Breitlingu privući šaroliku publiku.
 
Holivudski glumci su glavni ambasadori još jednog uspešnog švajcarskog časovničarskog brenda – Omege. Tako njegove satove promovišu Kluni, koji prvenstveno nosi Speedmastere, filmski agent 007 Danijel Krejg, koji kao i lik koga tumači na filmskom platnu nosi modele Seamaster, ikona stila Nikol Kidman, kojoj savršeno pristaju Omegini elegantni ženski modeli, ali i vintage primerci koje rado nosi, i Edi Redmejn, uz čiji uglađeni engleski stil odevanja odlično idu satovi iz klasične kolekcije Globemaster. 

Više u časopisu Satovi i nakit broj 25, leto 2019.


OSTALE TEME NEDELJE
 • Pilotski sat za vojnu elitu TEMA NEDELJE

  Pilotski sat za vojnu elitu

  Pilot’s Watch Chronograph TOP GUN Edition „SFTI“ inspirisan je posebnim časovnikom Strike Fighter Tactics Instructor, koji je bio ...

  OBJAVLJENO: 11.01.2021
 • Piaget - dobitnik ovogodišnje Zlatne kazaljke TEMA NEDELJE

  Piaget - dobitnik ovogodišnje Zlatne kazaljke

  Osvajač Zlatne kazaljke (Aiguille d’Or) za najbolji sat na ovogodišnjem Grand Prix d’Horlogerie de Genève (GPHG) je ...

  OBJAVLJENO: 17.11.2020
 • SATOVI IZA GVOZDENE ZAVESE TEMA NEDELJE

  SATOVI IZA GVOZDENE ZAVESE

  Predstavljamo sve popularnije časovnike iz nekadašnjeg SSSR-a, koji su po pravilu izrađeni od vrlo kvalitetnih materijala, solidni, pouzdani, a često ...

  OBJAVLJENO: 02.11.2020
 • Novi Seiko s „mesečevim“ brojčanikom TEMA NEDELJE

  Novi Seiko s „mesečevim“ brojčanikom

  Snežnobeli brojčanik od porculana iz Arite, čiji je dizajn inspirisan japanskom tradicijom suigecu koja slavi sanjivi mesečev odraz u vodi, najupečatljiviji ...

  OBJAVLJENO: 26.10.2020

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Godišnja pretplata na časopis Satovi i nakit iznosi 700 dinara, a pretplata na Katalog satova 990 dinara. Cena za obe pretplate sa uračunatim troškovima dostave je 1690 dinara.