x
Newsletter prijava

Primajte najnovije vesti iz sveta satova i nakita!

Satoviinakit.rs - za prave ljubitelje satova i nakita

Zenith i Land Rover TEMA NEDELJE

Zenith i Land Rover

U čast prvog luksuznog SUV vozila na tamnosivom brojčaniku novog El Primero modela stoji natpis „Zenith Range Rover“.

OBJAVLJENO: 30.09.2016

» Podeli na Facebooku

VEZANE SLIKE

Zenith_El_Primero_Land_Rover_1 Zenith_El_Primero_Land_Rover_2 Zenith_Land_Rover

Dve legende su se udružile kako bi zajedno proslavile rođendan. Naime, Zenith je svoj El Primero model predstavio 1969. godine, a Land Rover je iste te godine razvio prototip luksuznog terenca Range Rover, koji se na tržištu pojavio 1970.  Vođene istim pionirskim duhom, pola veka kasnije ove dve kompanije uspostavile su dugoročno partnerstvo, krunisano El Primero Range Rover specijalnom edicijom sata.
 
U čast prvog luksuznog SUV vozila na tamnosivom brojčaniku novog El Primero modela stoji natpis „Zenith Range Rover“. Kazaljke i satni markeri presvučeni su rodijumom, a na njima je luminiscentni premaz. Osnova kućišta je aluminijum, po uzoru na šasiju Range Rover modela, a na njemu je keramički sloj sa mat crnom završnicom. Kućište prečnika 42 mm vodootporno je do 100 metara i sa obe strane ima safirno staklo. 
 
El Primero 400B hronograf mehanizam radi na frekvenciji od 36.000 vibracija po času, što omogućava merenje vremena do desetog dela sekunde. Sastoji se od 326 komponenata i ima rezervu snage od 50 časova. Na tegu za navijanje ugraviran su natpisi Zenith i Range Rover.
 
Zenith El Primero Range Rover Special Edition dolazi na kaišu čija je osnova od gume, dok je na površinskoj strani sloj perforirane goveđe kože u boji slonovače ili u plavoj boji. Ista koža koristi se i u enterijeru Range Rover modela.


OSTALE TEME NEDELJE

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Godišnja pretplata na časopis Satovi i nakit iznosi 580 dinara, a pretplata na Katalog satova 990 dinara. Cena za obe pretplate sa uračunatim troškovima dostave je 1570 dinara.