x
Newsletter prijava

Primajte najnovije vesti iz sveta satova i nakita!

Satoviinakit.rs - za prave ljubitelje satova i nakita

Večno mladi stogodišnjak TEMA NEDELJE

Večno mladi stogodišnjak

Cartier Tank, vanvremenski simbol stila, elegancije i luksuza, koji mogu da nose muškarci i žene svih generacija, proslavio je stoti rođendan. 

OBJAVLJENO: 25.12.2017

» Podeli na Facebooku

VEZANE SLIKE

Cartier Tank Américaine 2017 Cartier Tank Française 2017 Cartier Tank Cintrée 2017 Princeza Diana i Cartier Tank Rudolf Valentino i Cartier Tank Andy Warhol i Cartier Tank

Tank, legendarni Cartierov sat koji je značajno uticao na shvatanje važnosti dizajna i estetike u časovničarstvu i tokom decenija postao simbol stila, elegancije i luksuza, 2017. je proslavio stoti rođendan. 
 
Luj Kartje se u kreiranju ovog klasičnog modela iz 1917. odlučio za čiste linije, netipične u to vreme, pravilnu geometriju i apstrakciju, koje je u dizajn Cartierovog
nakita i satova, kao jedan od začetnika predstojećeg avangardnog umetničkog stila art déco, uveo još 1904. godine. Po legendi, Luj je sat dizajnirao upravo prema konstrukciji pravog tenka gledanog odozgo, pri čemu izdužene ušice kaiša imitiraju gusenice, a četvrtasto kućište kupolu tenka. Osim izgleda kućišta, Luj je definisao i elemente brojčanika koji će, uz nekoliko izuzetaka, ostati nepromenjeni do danas – velike izdužene crne rimske brojke, bela podloga, traka s oznakama vremena u obliku železničkih šina (fr. chemin de fer) i nazubljena ili fasetirana krunica s umetnutim safirnim cabochonom.
 
Vanvremenski dizajn
 
Rezultat Cartierovih zanimljivih dizajnerskih rešenja je zaista vanvremenski sat koji mogu da nose muškarci i žene svih generacija, a koji će se elegancijom uklopiti u svaku odevnu kombinaciju, nezavisno od trenutne mode. Godine prolaze, a popularni Tank ostaje večno mlad.
 
Više u časopisu Satovi i nakit broj 22, zima 2017. 


OSTALE TEME NEDELJE
 • Toric Hémisphères Rétrograde TEMA NEDELJE

  Toric Hémisphères Rétrograde

  Funkcija do u minut tačnog prikaza dve vremenske zone čini Toric Hémisphères Rétrograde idealnim satom za putnike. 

  OBJAVLJENO: 19.01.2018
 • Počinje 28. ženevski salon satova TEMA NEDELJE

  Počinje 28. ženevski salon satova

  U ponedeljak 15. januara 2018. u kompleksu Palexpo počinje 28. ženevski salon satova (Salon International de la Haute Horlogerie). Na njemu će najnovije ...

  OBJAVLJENO: 14.01.2018
 • QP à Équation TEMA NEDELJE

  QP à Équation

  Tradicionalni večni kalendar Greubel Forsey je podigao na novi nivo ugradivši u sat tzv. mehanički računar

  OBJAVLJENO: 05.01.2018
 • Les Cabinotiers Celestia Astronomical Grand Complication 3600 TEMA NEDELJE

  Les Cabinotiers Celestia Astronomical Grand Complication 3600

  Les Cabinotiers Celestia Astronomical Grand Complication 3600 je najkomplikovaniji ručni sat koji je manufaktura Vacheron Constantin ikad proizvela. 

  OBJAVLJENO: 29.12.2017

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Godišnja pretplata na časopis Satovi i nakit iznosi 580 dinara, a pretplata na Katalog satova 990 dinara. Ukupna cena za obe pretplate sa uračunatim troškovima dostave je 1570 dinara.