x
Newsletter prijava

Primajte najnovije vesti iz sveta satova i nakita!

Satoviinakit.rs - za prave ljubitelje satova i nakita

Ulysse Nardin Classico Les Metiers d Art kolekcija TEMA NEDELJE

Ulysse Nardin Classico Les Metiers d Art kolekcija

Kuća Ulysse Nardin je pre 25 godina u ponudu uvrstila Classico Les Métiers d’Art, kolekciju sa emajliranim brojčanicima.

OBJAVLJENO: 19.10.2015

» Podeli na Facebooku


Kuća Ulysse Nardin je pre 25 godina u ponudu uvrstila Classico Les Métiers d’Art, kolekciju sa emajliranim brojčanicima u kojoj se spajaju tradicija i inovacije. Tehnika izrade emajliranih brojčanika, stara vekovima, primenjuje se i dan-danas: zaštitni sloj se pri visokim temperaturama nanosi na metalnu osnovu. Osim što su dugotrajni i otporni  na grebanje, emajlirani brojčanici pogodni su za izvođenje pravih malih umetničkih dela. Za ručne ilustracije na brojčanicima satova iz Les Métiers d’Art kolekcije potrebno je 50 časova rada i nekoliko desetina operacija.

Ove godine su u okviru kolekcije predstavljena četiri nova modela: Kruzenshtern, Birds and Flowers – Cherries,  Goat i Pheasants and Flowers. Kruzenshtern je inspirisan istoimenim jedrenjakom iz 1926, koji je i ručno ilustrovan na emajliranom brojčaniku. Kućište je od 18-karatnog belog ili ružičastog zlata, a od svake verzije proizvedeno je 30 primeraka. Na brojčaniku Birds and Flowers – Cherries modela naslikane su ptice na granama trešnjinog drveta, a proizvedeno je svega osam satova. Sa Goat modelom, izrađenim u 88 primeraka, Ulysse Nardin proslavio je godinu koze po kineskom kalendaru. Pheasants and Flowers sat, proizveden u osam primeraka, inspirisan je jednom kineskom slikom, na kojoj je predstavljen fazan u živim bojama, sa kamenom i cvećem u pozadini.
OSTALE TEME NEDELJE

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Godišnja pretplata na časopis Satovi i nakit iznosi 580 dinara, a pretplata na Katalog satova 990 dinara. Cena za obe pretplate sa uračunatim troškovima dostave je 1570 dinara.