x
Newsletter prijava

Primajte najnovije vesti iz sveta satova i nakita!

Satoviinakit.rs - za prave ljubitelje satova i nakita

Tudor Heritage Black Bay TEMA NEDELJE

Tudor Heritage Black Bay

Tudor je na ovogodišnjem sajmu u Bazelu predstavio potpuno nov ronilački model, iz svoje kolekcije Heritage. Vintage Heritage Black Bay inspirisan je modelom iz 1954. godine

OBJAVLJENO: 11.09.2012

» Podeli na Facebooku


piše: Nataša Jonjić

Ronilački časovnici popularni su među ljubiteljima satova koliko i pilotski, ako ne i više, posebno u ovo doba godine. Zaljubljenicima u taj trend pridružio se ove godine i Tudor, koji je na sajmu u Bazelu predstavio potpuno nov ronilački model iz kolekcije Heritage. Model iz kolekcije čije ime znači nasledstvo morao je biti vintage, a on to i jeste.

Vintage model
Vintage Heritage Black Bay inspirisan je Tudorovim ronilačkim modelom koji se prvi put pojavio 1954, i otada bio prisutan u raznim verzijama sve do osamdesetih godina prošlog veka. I posle duge pauze, najzad se pojavio dostojan naslednik modela iz 1954. godine. Tudorov Heritage Black Bay smešten je u moderno čelično kućište, s adekvatnim prečnikom od 41 mm i vodootpornošću do 200 m. Jednosmerni rotirajući okvir brojčanika, originalna je posveta Tudorovim modelima iz sedamdesetih godina prošlog vekaNa crnom brojčaniku ističu se ogromne svetleće oznake za sate, kako bi se dobila savršena vidljivost. Kazaljke, baš poput oznaka za sate, imaju određenu patinu koja podseća na stare časovnike. Jednosmerni rotirajući okvir brojčanika, u atraktivnoj crvenoj boji, originalna je posveta Tudorovim modelima iz sedamdesetih godina prošlog veka. Ista crvena boja pojavljuje se i na delu krunice koja je inače gravirana poznatom Tudorovom ružom.

Nova šnala
Heritage Black Bay ima novu sigurnosnu šnalu, koju je razvio Tudor, a dolazi sa crnom pletenom narukvicom i čeličnom narukvicom, ili sa crnom pletenom narukvicom i jedinstvenim kaišem od patinirane kože. Inače, maloprodajna cena s metalnom narukvicom iznosi 2650 evra, a s kožnom narukvicom 2450 evra. Pletena narukvica se dobija uz časovnik u svakom slučaju. Isporuka ovog modela je počela krajem maja. Za ljubitelje vintage stila i ronilačkih satova, Tudor je ove godine zaista pripremio pravu poslasticu, kojoj će malo ko od pravih poklonika satova moći da odoli.


OSTALE TEME NEDELJE

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Godišnja pretplata na časopis Satovi i nakit iznosi 580 dinara, a pretplata na Katalog satova 990 dinara. Cena za obe pretplate sa uračunatim troškovima dostave je 1570 dinara.