x
Newsletter prijava

Primajte najnovije vesti iz sveta satova i nakita!

Satoviinakit.rs - za prave ljubitelje satova i nakita

Tradicija, elegancija i sofisticiranost TEMA NEDELJE

Tradicija, elegancija i sofisticiranost

Nakit Zlatarne Celje odlikuje se bezvremenskom elegancijom, sofisticiranošću, vrhunskom izradom i inovativnim dizajnom.

OBJAVLJENO: 01.03.2018

» Podeli na Facebooku


Zlatarna, poznati slovenački proizvođač nakita, svoju više od 170 godina dugu tradiciju može da pripiše gradu u kome je osnovana, Celju, gde se zlatarstvo razvija još od 1446. i koji je zbog svog geografskog položaja vekovima bio pod uticajem različitih evropskih zlatarskih stilova.

Zvanično osnovana 1844, za vreme Austrougarske, Zlatarna Celje je postala najveća kompanija specijalizovana za proizvodnju nakita u monarhiji . Zlatarna Celje je zabeležila velike uspehe sredinom dvadesetog veka, kada je zahvaljujući dobrom poslovanju postala jedan od najuticajnijih brendova nakita u bivšoj Jugoslaviji i centralnoj i jugoistočnoj Evropi. U isto vreme je počela da svoje proizvode izvozi u zemlje Azije, Severne Amerike i u Australiju. Posle raspada Jugoslavije, Zlatarna Celje je morala da se prilagodi novim tržišnim uslovima i tehnologijama, što je učinjeno novim investicijama i poslovnim potezima.

U 21. veku  Zlatarna Celje je novi niz uspeha, poput kupovine 2003. austrijskog brenda nakita Lencia, krunisala titulom verodostojnog partnera u trgovini zlatom, koju joj je 2011. dodelio Svetski savet za zlato.

Više u časopisu Satovi i nakit broj 22, zima 2017.


OSTALE TEME NEDELJE

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Godišnja pretplata na časopis Satovi i nakit iznosi 580 dinara, a pretplata na Katalog satova 990 dinara. Cena za obe pretplate sa uračunatim troškovima dostave je 1570 dinara.