x
Newsletter prijava

Primajte najnovije vesti iz sveta satova i nakita!

Satoviinakit.rs - za prave ljubitelje satova i nakita

Tissot - 160 godina tradicije i inovacije TEMA NEDELJE

Tissot - 160 godina tradicije i inovacije

Ovogodišnji jubilej ova časovničarska kuća slavi modelom Navigator, koji je za ovu priliku preimenovan u Tissot Heritage Navigator

OBJAVLJENO: 16.08.2013

» Podeli na Facebooku


Tissot, brend koji ove godine slavi 160. rođendan, jedan je od retkih švajcarskih časovničarskih brendova koji u svom logotipu ima švajcarsku zastavu. Ona u njihovom slučaju podseća na dugu časovničarsku tradiciju, ali i atraktivan dizajn i tehnološke inovacije. Ovo poslednje važi za tehnologiju mehanizma, uvođenje specijalnih materijala, ali i za funkcije satova – Tissotovi inženjeri i časovničari već godinama razvijaju modele koji su u trenutku njihova predstavljanja bili zaista inovativni.

Vintage otmenost

Od svog osnivanja Tissot je dosad prijavio više od sto patenata i postao pionir u korišćenju novih materijala. Tako je 1953. ovaj brend predstavio model Navigator s pokazivačem sata na 24-časovnoj vremenskoj skali. I ovogodišnji jubilej Tissot slavi upravo modelom Navigator, koji je za ovu prigodu preimenovan u Tissot Heritage Navigator.
Tissot Heritage Navigator sa 24 vremenske zone i imenima glavnih gradova koji na brojčaniku predstavljaju zone, savršeno ilustruje putnički duh s večnim klasičnim izgledomOd samog početka, 1853. U švajcarskom Le Loklu, Tissot je bio predodređen da postane nešto više od lokalnog brenda. Firma od tada širi svoje horizonte, što se vidi i danas, kada je Tissot još uvijek kod kuće u Le Loklu, a istovremeno je prisutan na pet kontinenata, u 160 zemalja. Deo je Swatch grupe, a zvanični je partner i merač vremena MotoGP-a, FIM Superbikea, FIBA-e, AFL-a te svetskog takmičenja u biciklizmu, mačevanju i hokeju na ledu.
Tissot Heritage Navigator sa 24 vremenske zone i imenima glavnih gradova koji na brojčaniku predstavljaju zone, savršeno ilustruje putnički duh s večnim klasičnim izgledom. Heritage Navigator posjeduje vintage otmenost, ali i moderne funkcije za poslovne ljude. Ovaj časovnik ima vrhunsku automatsku hronometarsku preciznost, zvanično potvrđenu od strane COSC-a. Zahvaljujući vremenskim zonama, s Heritage Navigatorom svuda se može stići na vreme, bez obzira gdje se u svetu nalazili.

Vremenske zone

Kad je na časovniku postavljena željena zemlju, ta je vremenska zona označena brojevima na obruču. A za pregled vremena u bilo kojoj od preostale 23 države, samo treba pogledati indikator vremena koji je označen putanjom minutne kazaljke na brojčaniku ispred toga glavnog grada.
Ovaj časovnik je savršena ilustracija onoga što Tissot zastupa, tradicionalnu suštinu s daškom inovacije. Ova kuća je oduvek težila da svojim klijentima obezbedi preko potreban precizni alat, a nakon 160 godina, ovaj sat potvrđuje da je i danas tako. Heritage Navigator ima automatski hronometarski mehanizam zvanično potvrđen od strane COSC-a. Ima kućište od 316L nehrđajućeg čelika s izgraviranom providnom pozadinom. Prekriven je safirnim staklom otpornim na ogrebotine s anti-refleksnom prevlakom. Vodootporan je do 30 metara i ima kožni kaiš s šnalom koja ima dugme na pritisak.

 


OSTALE TEME NEDELJE

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Godišnja pretplata na časopis Satovi i nakit iznosi 580 dinara, a pretplata na Katalog satova 990 dinara. Cena za obe pretplate sa uračunatim troškovima dostave je 1570 dinara.