x
Newsletter prijava

Primajte najnovije vesti iz sveta satova i nakita!

Satoviinakit.rs - za prave ljubitelje satova i nakita

Tag Heuer Mikrogirder TEMA NEDELJE

Tag Heuer Mikrogirder

Mikrogirder je otvorio novu obećavajuću eru u časovničarstvu, s potencijalno snažnim i štedljivim novim mehanizmima koji su još precizniji u sve manjim vremenskim delićima

 

OBJAVLJENO: 26.07.2013

» Podeli na Facebooku


Tag Heuer se ove godine odvažio i krenuo u oblast istraživanja i tehničkih dostignuća i predstavio svoje najveće postignuće, Mikrogirder; i osvojio ženevski Grand Prix za najbolji sat. Tehnologija kojom su se pozabavili zadire u samo srce sata – regulator. Sat je osmišljen, razvijen i izrađen u laboratorijama kompanije u La Šo-de-Fonu i to je najbrži dosad napravljen i testiran mehanički regulator.Mikrogirder je najbrži dosad napravljen i testiran mehanički regulator Posle tri veka prilično konvencionalnog časovničarstva, što se tiče načina na koji je mehanička energija generisana, pohranjena i regulisana, Mikrogirder je otvorio novu obećavajuću eru u časovničarstvu, s potencijalno snažnim i štedljivim novim mehanizmima koji su još precizniji u sve manjim vremenskim delićima. Mikrogirder je precizan do dosad nezamislivih 5/10.000 sekunde i ima potpuno novi regulatorski sistem s linearnim oscilatorom koji vibrira pod vrlo malim uglom, što je potpuno različito od tradicionalnog sata, koji vibrira pod uglom od 320 stepeni. Prednosti ovog sistema su brojne. U klasičnom sistemu opruge nemirnice, problem sile teže je osnova. Kod Mikrogirdera ovaj problem više ne postoji. Nema gubitka amplitude i frekvencija mehanizma može se modulirati u vrlo velikom spektru frekvencije, bez preopterećenja izvora energije. Rezultat je ogromno povećanje preciznosti (podela vremena) i izrade (tačnost frekvencije i stabilnost).


OSTALE TEME NEDELJE

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Godišnja pretplata na časopis Satovi i nakit iznosi 580 dinara, a pretplata na Katalog satova 990 dinara. Cena za obe pretplate sa uračunatim troškovima dostave je 1570 dinara.