x
Newsletter prijava

Primajte najnovije vesti iz sveta satova i nakita!

Satoviinakit.rs - za prave ljubitelje satova i nakita

Srce od silicijuma TEMA NEDELJE

Srce od silicijuma

Frédérique Constant je predstavio novi silicijumski kalibar pri čijem je stvaranju korišćena nova tehnologija za dubokoreaktivno jonsko graviranje

 

OBJAVLJENO: 05.09.2014

» Podeli na Facebooku

VEZANE SLIKE

Frederique_Constant_Heart_Beat_Manufacture FC-manufacture Frederique_Constant-FC-942 FC-Silicium_escapement_FC-945

Posle uspeha prve verzije kalibra Heart Beat Manufacture iz 2004, Frédérique Constant je svake godine predstavljao po još jednu verziju ovog kalibra. Neke karakteristike su ostale identične, kao što je centralni otvor na 6 časova, ali svake godine je poboljšavan dizajn kalibra, njegove performanse i tehničke mogućnosti. U poslednje dve godine razvojni sektor Frédérique Constanta je projektovao, razvijao i poboljšavao 126 komponenti koje su deo novog kalibra Heart Beat, da bi ove godine predstavili kalibar napravljen od najnovijih, tehnološki vrhunskih materijala.

Patentiran most

Kalibar Heart Beat Manufacture s novim silicijumskim zapornim sklopom ima i prepoznatljiv, i popularan, isto tako patentiran most kola nemirnice na prednjoj strani kalibra. Tako je moguće kroz otvor na brojčaniku jasno videti zaporni točkić kako neumorno radi i zabavlja posmatrača. Silicijumski kalibar Heart Beat Manufacture smešten je u kućište od nerđajućeg čelika, prečnika 42 mm, sa safirnim staklom na pozadini kako bi mogao da se vidi mehanizam. Tačnost bilo kog mehaničkog sata je potpuno zavisna od tačnosti stvarnog uređaja za merenje, kola nemirnice, spirale nemirnice i zapornog sklopa. Posao kola nemirnice je da se kreće napred i nazad na frekvenciji od 4Hz. Frekvencija zamaha kola nemirnice je ono što određuje tačnost sata. 


Više u časopisu Satovi i nakit broj 15

Časopis Satovi i nakit br.15 možete da poručite OVDE


OSTALE TEME NEDELJE
 • Ženevski dani satova u avgustu 2020! TEMA NEDELJE

  Ženevski dani satova u avgustu 2020!

  Nekoliko luksuznih časovničarskih brendova odlučilo da u avgustu organizuje Ženevske dane satova – jedino predstavljanje satova u 2020. godini!

  OBJAVLJENO: 16.06.2020
 • Zvezde obožavaju satove TEMA NEDELJE

  Zvezde obožavaju satove

  Kluni i Omega, Bekam i Tudor, Seiko i Đoković, Pit i Breitling – samo su neki od savršenih parova zvezda i satova ...

  OBJAVLJENO: 11.05.2020
 • SEIKO Prospex LX SNR033 TEMA NEDELJE

  SEIKO Prospex LX SNR033

  Seiko je svoju popularnu kolekciju Prospex obogatio satovima koje pokreće patentirani automatski kalibar s kvarcnim oscilatorom Spring-Drive. 

  OBJAVLJENO: 03.04.2020
 • U prodaji je novi broj časopisa Satovi i nakit! TEMA NEDELJE

  U prodaji je novi broj časopisa Satovi i nakit!

  U ovom broju pišemo o najvažnijim časovničarskim nagradama, odnosno o satovima godine...

  OBJAVLJENO: 20.12.2019

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Godišnja pretplata na časopis Satovi i nakit iznosi 580 dinara, a pretplata na Katalog satova 990 dinara. Cena za obe pretplate sa uračunatim troškovima dostave je 1570 dinara.