x
Newsletter prijava

Primajte najnovije vesti iz sveta satova i nakita!

Satoviinakit.rs - za prave ljubitelje satova i nakita

Skagen - najbolje iz Danske TEMA NEDELJE

Skagen - najbolje iz Danske

Brend koji su osnovali dizajneri Šarlota i Henrik Jorst ističe se jedinstvenim danskim dizajnom, ali i preciznim japanskim mehanizmima

OBJAVLJENO: 06.02.2013

» Podeli na Facebooku


piše: Nataša Jonjić

Iz najsevernijeg dela Danske, sela Skagen, u svet satova stigao je 1989. istoimeni brend koji su osnovali bračni par, dizajneri Šarlota i Henrik Jorst. Jorstovi su odlučili da svoj brend nazovu po ovom ribarskom selu, budući da je među dobrim poznavaocima severne Evrope upravo ono poznato po jedinstvenom šarmu i savršenom spoju romantične prirode i istog takvog načina života.

Japanski mehanizam
Svakom ko se odluči da poseti Skagen biće odmah jasno odakle dolazi svetski poznati danski dizajn, iz čega tamošnji dizajneri crpe svoje jedinstvene kvalitete, pa i to zbog čega je međunarodna firma Skagen Designs odlučila da uzme baš to ime. Svi koji odluče da postanu kolekcionari ovih satova moraju znati da za uloženi novac ne dobijaju samo svetski poznati danski dizajn, već i izuzetno kvalitetne časovnike Ovo selo na obali mora i dalje je inspiracija za sve proizvode Skagen Denmarka, pa tako i satova ovog brenda. Ipak, svi koji odluče da postanu kolekcionari ovih satova moraju znati da za uloženi novac ne dobijaju samo jedinstveni danski dizajn, već i izuzetno kvalitetne časovnike. Satove Skagen pokreću precizni japanski mehanizmi, a tu je i ionska pozlata koja je podvrgnuta testu od čak 5000 časova nošenja. Kućišta su napravljena od kvalitetnog hirurškog čelika ili titanijuma a sigurnosna šnala od nikla, koji ne izaziva alergije, dok su kaiševi od prave kože.  

Nagrade za dizajn
Tu su i kristali koje potpisuje Swarovski te superotporno mineralno staklo. Kada se zna odakle dolaze i iz čega se crpe inspiracija za njih, nije nimalo čudno što su ovi satovi dobitnici brojnih nagrada za dizajn, pa tako i prestižnog Red Dota, koji su osvojili za 2010, 2011. i 2012. godinu.

Čelična kolekcija
Skagen Stainless Steel Collection napravljena je, kako joj i ime kaže, od nerđajućeg čelika i ističe se istinskom elegancijom. Tome posebno doprinose narukvice od čelične mreže, te kućišta od nerđajućeg čelika u srebrnoj, crnoj, sivoj, zlatnoj i smeđoj boji. Svi satovi iz ove kolekcije vodootporni su do pedeset metara.


OSTALE TEME NEDELJE
 • Ženevski dani satova u avgustu 2020! TEMA NEDELJE

  Ženevski dani satova u avgustu 2020!

  Nekoliko luksuznih časovničarskih brendova odlučilo da u avgustu organizuje Ženevske dane satova – jedino predstavljanje satova u 2020. godini!

  OBJAVLJENO: 16.06.2020
 • Zvezde obožavaju satove TEMA NEDELJE

  Zvezde obožavaju satove

  Kluni i Omega, Bekam i Tudor, Seiko i Đoković, Pit i Breitling – samo su neki od savršenih parova zvezda i satova ...

  OBJAVLJENO: 11.05.2020
 • SEIKO Prospex LX SNR033 TEMA NEDELJE

  SEIKO Prospex LX SNR033

  Seiko je svoju popularnu kolekciju Prospex obogatio satovima koje pokreće patentirani automatski kalibar s kvarcnim oscilatorom Spring-Drive. 

  OBJAVLJENO: 03.04.2020
 • U prodaji je novi broj časopisa Satovi i nakit! TEMA NEDELJE

  U prodaji je novi broj časopisa Satovi i nakit!

  U ovom broju pišemo o najvažnijim časovničarskim nagradama, odnosno o satovima godine...

  OBJAVLJENO: 20.12.2019

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Godišnja pretplata na časopis Satovi i nakit iznosi 580 dinara, a pretplata na Katalog satova 990 dinara. Cena za obe pretplate sa uračunatim troškovima dostave je 1570 dinara.