x
Newsletter prijava

Primajte najnovije vesti iz sveta satova i nakita!

Satoviinakit.rs - za prave ljubitelje satova i nakita

Šezdeset godina Day-Date modela TEMA NEDELJE

Šezdeset godina Day-Date modela

Poznat i kao predsednički sat, Rolex Day-Date ove godine je proslavio šezdeseti rođendan.

OBJAVLJENO: 29.07.2016

» Podeli na Facebooku

VEZANE SLIKE

Rolex-Day-Date-1956_2 Rolex-Day-Date-Special-60th-Anniversary_3 Rolex-Day-Date-Special-60th-Anniversary_4

Poznat i kao predsednički sat, Rolex Day-Date ove godine je proslavio šezdeseti rođendan. Kako bi obeležili ovaj jubilej u Rolexu su kreirali novi model sa brojčanikom u zelenoj boji - zaštitnoj boji kompanije. Specijalna verzija Day-Date 40 modela dostupna je isključivo u 18-karatnom Everose ili belom zlatu. A na njoj je prepoznatljivi rezbareni ram kućišta, karakterističan sve za Day-Date modele još od samog početka. 
 
Predstavljen 1956, jedanaest godina nakog Datejust modela, Day-Date je bio njegova luksuznija i naprednija alternativa. Pored toga što je na „12 h“ dodat prozor za prikaz dana, glavna karakteristika modela je i kućište izrađeno isključivo od dragocenih materijala. Epitet predsednički dobio je jer ga je nosio Dvajt Ajzenhauer, američki predsednik. Nakon njega Rolex Day-Date nosili su i drugi predsednici, poput Džona Kenedija i Ronalada Regana. Day-Date je tokom godina evoluriao, a danas u ponudi ima modele u dve veličine: 36 mm i 40 mm sa nebrojeno kombinacija brojčanika i dragocenih materijala korišćenih za izradu kućišta i narukvice.
 
Rolex Day-Date 40 pokreće novi hronometarski sertifikovani automatski mehanizam sa oznakom 3255. Dozvoljena odstupanja su od -2 do +2 sekunde dnevno, a rezerva snage iznosi 70 časova. Zeleni brojčanik specijalne serije karakterišu izdignute rimske brojke izrađene od zlata, u skladu sa bojom kućišta. Kućište je vodootporno do 100 metara.


OSTALE TEME NEDELJE

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Godišnja pretplata na časopis Satovi i nakit iznosi 580 dinara, a pretplata na Katalog satova 990 dinara. Cena za obe pretplate sa uračunatim troškovima dostave je 1570 dinara.