x
Newsletter prijava

Primajte najnovije vesti iz sveta satova i nakita!

Satoviinakit.rs - za prave ljubitelje satova i nakita

Satovi s neobičnim brojčanicima TEMA NEDELJE

Satovi s neobičnim brojčanicima

Većina satova vreme prikazuje pomoću tradicionalnih kazaljki za časove i minute, ali neki hrabri proizvođači koriste inovativan i smeo način prikazivanja vremena. S WatchTimea prenosimo tekst o neobičnim časovnicima koji odstupaju od konvencionalnog. 

OBJAVLJENO: 18.07.2014

» Podeli na Facebooku

VEZANE SLIKE

Christophe-Claret-X-TREM-1 Devon-Tread2G_Metal-Bracelet-r3 H1_TITANIUM_SIDE Jacob-Co-Quenttin-titanium MBandF-HM3-MegaWind-WG Ulysse-Nardin-Freak-Diavolo Urwerk-UR-210-Maltese-Falcon

MB&F-ov, HM3 Megawind pokreće mehanizam dizajnera Jean-Marca Wiederrechta; časovi i minuti su označeni pomoću okretnih čunjeva izrađenih od čvrstog bloka aluminijuma i smeštenih u ogromne "battleaxe" rotore. Nekonvencionalni HYT-ov H1 poznat je po sistemu za pumpanje zelene tečnosti koja protiče kroz cev uz ivicu brojčanika, čime se ukazuje na prikaz vremena. Devonov Tread 2 vreme prikazuje pomoću horizontalne i vertikalne trake, napravljene od jakog i fleksibilnog materijala koji se inače koristi u kokpitu letelica. Christophe Claretov tourbillon X-TREM-1 pomoću dve male čelične kugle, smeštene u safirne cevi s desne i leve strane kućišta, kontrolom magnetnog polja prikazuje minute i sate. Revolucionarni Quenttin, Jacob&Coa, spada u visoko časovničarstvo, a pokreće ga vertikalni mehanički mehanizam i vertikalni tourbillon s rezervom snage od 31 dan. Ulysse Nardinov Freak Diavolo pokazuje vreme pomoću kazaljke koja je ujedno i deo tourbillona, dok Urwerkov model UR-210 Maltese Falcon, koji isto tako izbegava tradicionalne kazaljke, kao indikator vremena koristi rotirajući "satelit".


OSTALE TEME NEDELJE

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Godišnja pretplata na časopis Satovi i nakit iznosi 580 dinara, a pretplata na Katalog satova 990 dinara. Cena za obe pretplate sa uračunatim troškovima dostave je 1570 dinara.