x
Newsletter prijava

Primajte najnovije vesti iz sveta satova i nakita!

Satoviinakit.rs - za prave ljubitelje satova i nakita

Satovi od bronze TEMA NEDELJE

Satovi od bronze

U odnosu na nerđajući čelik bronza je mekši materijal, ali je mesto u časovničarskoj industriji zaslužila na osnovu posebnih osobina.

OBJAVLJENO: 03.05.2016

» Podeli na Facebooku

VEZANE SLIKE

tudor_black_bay_bronze oris_carl_brashear zenith_pilot_extra_special

Sve veći broj proizvođača satova u ponudi ima bar jedan model sa kućištem od bronze. U odnosu na nerđajući čelik bronza je mekši materijal, ali je mesto u časovničarskoj industriji zaslužila na osnovu posebnih osobina. Pored odlične otpornosti na koroziju, bronza ima specifičnu boju, a na njenoj površini se tokom godina stvara jedinstvena patina. Ovom prilikom izdvajamo nekoliko novijih satova sa bronzanim kućištima.
 
Tudor je na nedavno završenom Baselworld sajmu predstavio zanimljivi Black Bay sa kućištem prečnika 43 mm izrađenim od bronze. Sat dolazi na platnenom kaišu, vodootporan je do 200 metara, a pokreće ga kućni MT5601 mehanizam.
 
Oris je za 2016. godinu pripremio ograničenu Carl Brashear ediciju Sixty-Five ronilačkog modela sa bronzanim kućištem. On u prečniku ima 42 mm, a pokreće ga Sellita SW200 mehanizam. 
 
Panerai već neko vreme u ponudi ima modele od bronze. Jedan od njih je Luminor Submersible 1950 sa trodnevnom rezervom snage. Masivno bronzano kućište prečnika 47 mm odlično se slaže sa zelenim brojčanikom. 
 
Zenith Pilot Type 20 Extra Special ima kućište od bronze (45 mm ) sa masivnom krunicom. Odlikuje ga tradicionalni pilotski stil preglednog brojčanika, velikih kazaljki i satnih oznaka. Pokreće ga Elite 679 mehanizam sa rezervom snage od 50 časova. 


OSTALE TEME NEDELJE

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Godišnja pretplata na časopis Satovi i nakit iznosi 580 dinara, a pretplata na Katalog satova 990 dinara. Cena za obe pretplate sa uračunatim troškovima dostave je 1570 dinara.