x
Newsletter prijava

Primajte najnovije vesti iz sveta satova i nakita!

Satoviinakit.rs - za prave ljubitelje satova i nakita

Satovi i ratni heroji TEMA NEDELJE

Satovi i ratni heroji

S WatchTimea prenosimo tekst o časovnicima koji su izrađeni u čast muškaraca i žena iz oružanih snaga, ali i s karakteristikama koje ih čine sjajnim vojnim modelima.

 

OBJAVLJENO: 01.08.2014

» Podeli na Facebooku

VEZANE SLIKE

Bell-Ross-BR01-Airborne Big-Pilot-Watch-Top-Gun-Miramar Breitling-Navitimer-01-Honor-Flight-Limited-Edition Bremont-Codebreaker1 Jaeger-LeCoultre-Master-Compressor-Diving-Automatic-Navy-SEALs

IWC Schaffhausen je u saradnji s Vojnom školom za oružane snage SAD dizajnirao kolekciju Big Pilot´s Watch Top Gun. Top Gun Miramar, iz jedinstvene kolekcije za vojnu elitu, ima kućište od keramike, prečnika 48 mm i brojčanik od antracita te detalje u maskirnim  vojnim bojama, bež i tamnozelenoj.

Jeager LeCoultre je dizajnirao sat dostojan elitne borbene jedinice po kojoj je i dobio ime, Master Compressor Diving Automatic Navy SEALs. Dizajniran je s ciljem da izdrži sve ekstremne uslove - ima automatsko navijanje za visoki stepen tačnosti te brojčanik obložen Super-LumiNovom, koji je posebno vidljiv pod vodom i u mraku.

Breitlingova ograničena serija Navitimera 01 Honor Flight je izrađena u čast veterana američkog vazduhoplovstva iz Drugog svetskog rata. Ovaj poseban model Navitimera ima Breitlingov hronografski mehanizam i plavi brojčanik s logom Honor Flight smešten na 12 sati.

Bell&Rossov BR01 Airborn je dizajniran prema amblemu koji su nosili američki padobranci iz Drugog svetskog rata, lobanji s prekrštenim kostima. Jedinstveni brojčanik Airbornea je obložen Super-LumiNovom, tako da svetli u mraku.

Bremont je u čast britanskih kriptologa, koji su odigrali ključnu ulogu tokom Drugog svetskog rata otkrivajući razne enigme i kodove, dizajnirao Bremont Codebreaker. Ograničena serija Codebreakera od samo 240 primeraka od nerđajućeg čelika i 50 od ružičastog zlata ima automatski mehanizam i karakteristike koje podsećaju na uređaje za dešifrovanje. 


OSTALE TEME NEDELJE

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Godišnja pretplata na časopis Satovi i nakit iznosi 580 dinara, a pretplata na Katalog satova 990 dinara. Cena za obe pretplate sa uračunatim troškovima dostave je 1570 dinara.