x
Newsletter prijava

Primajte najnovije vesti iz sveta satova i nakita!

Satoviinakit.rs - za prave ljubitelje satova i nakita

Satovi i Moto GP TEMA NEDELJE

Satovi i Moto GP

Veze Moto GP šampionata sa časovničarskom industrijom veoma su jake.

OBJAVLJENO: 09.11.2015

» Podeli na Facebooku

VEZANE SLIKE

Tissot_MotoGP TW_Steel_VR46 Lotus_Marc_Marquez

Zaljubljenici u Moto GP u nedelju su imali priliku da gledaju veliki okršaj između Valentina Rosija i Horhea Lorenca na poslednjoj trci sezone šampionata. Lorenco je pobedio sa samo pet bodova prednosti u odnosu na legendarnog Rosija i tako peti put osvojio titulu svetskog šampiona, dok je Markes bio na trećoj poziciji.

Veze Moto GP šampionata sa časovničarskom industrijom veoma su jake. Kuća Tissot je još od 2001. godine  zvanični merač vremena šampionata, dok su pojedini vozači zaštitna lica drugih časovničarskih brendova.

Tissot je za 2015. godinu predstavio dva T-Race MotoGP sata. Jedan kvarcni, a drugi automatski hronograf, oba inspirisana motorima. Kućišta im imaju prečnik od 43 mm i fleksibilne ušice. Model sa automatskim mehanizmom proizveden je u 3.333, a kvarcna verzija u 8.888 primeraka.

Valentino Rosi, u saradnji sa kompanijom TW Steel, predstavio je VR 46 liniju satova. U ponudi je nekoliko modela od titanijuma ili čelika, sa detaljima u žutoj boji koja je zaštitni znak Doktora, kako zovu Rosija.

Horhe Lorenco je, završno sa ovom sezonom, sarađivao sa kompanijom Sector. Taj proizvođač satova u ponudi ima dva Jorge Lorenzo Special Edition modela. Radi se o sportskim hronografima sa kvarcnim mehanizmom i tahimetarskom skalom. Model sa crnim brojčanikom dolazi na metalnoj narukvici, a plavi na gumi.

Mark Markes je zaštitno lice brenda Lotus koji u ponudi ima nekoliko modela posvećenih njemu.


OSTALE TEME NEDELJE

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Godišnja pretplata na časopis Satovi i nakit iznosi 580 dinara, a pretplata na Katalog satova 990 dinara. Cena za obe pretplate sa uračunatim troškovima dostave je 1570 dinara.