x
Newsletter prijava

Primajte najnovije vesti iz sveta satova i nakita!

Satoviinakit.rs - za prave ljubitelje satova i nakita

Satovi američkih predsednika TEMA NEDELJE

Satovi američkih predsednika

S WatchTimea prenosimo tekst o ručnim i džepnim časovnicima koje su nosili američki predsednici.

OBJAVLJENO: 17.06.2014

» Podeli na Facebooku

VEZANE SLIKE

Cartier_BallonBleu_560 FDR_Wristwatch_560 Harding_Masonic_watch_560 JFK_Marilyn_Rolex_560 LBJ_Vulcain_Cricket_560 Obama_Jorg_Gray Truman_Gallet_watch_560 Washington_Lepine_watch_560

Prvi američki predsednik, Džordž Vašington, nosio je jednostavni džepni sat s navijanjem na ključ koji je dizajnirao Žan-Antoan Lepin, časovničar na dvoru kralja Luja XVI.
Voren G. Harding nosio je takozvani Masonic, sat s kućištem u obliku jednakostraničnog trougla, dok su se za indikatore časova na brojčaniku koristili masonski simboli: peščani sat, kompas, čekić i slično.
Frenklin Delano Ruzvelt bio je ponosni vlasnik džepnog sata s minutnim repeaterom kuće A. Frankfeld i ručnog sata s mehanizmom Movado koji je na brojčaniku imao ugravirano Tiffany&Co.
Hari S. Truman je nosio Galletov hronograf Flying Officer koji je imao rotirajući obruč brojčanika s mogućnošću prikazivanja vremenskih zona širom sveta.
Za vreme zakletve u januaru 1961. Džon F. Kenedi je nosio Omegin Ultra Thin, dok je njegov naslednik Lindon B. Džonson tokom fotografisanja za naslovnu stranu Newsweeka 1964. nosio Vulcain Cricket.
Džerald Ford je bio američki predsednik sedamdesetih godina prošlog veka kada su bili popularni digitalni satovi, pa je u skladu s tim nosio digitalni Hamilton Pulsar.
Barak Obama je nosio TAG Heuerov kvarcni model s belim brojčanikom sve do leta 2007, kada je za rođendan dobio veliki Jorg Gray, hronograf s crnim brojčanikom.


OSTALE TEME NEDELJE

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Godišnja pretplata na časopis Satovi i nakit iznosi 580 dinara, a pretplata na Katalog satova 990 dinara. Cena za obe pretplate sa uračunatim troškovima dostave je 1570 dinara.