x
Newsletter prijava

Primajte najnovije vesti iz sveta satova i nakita!

Satoviinakit.rs - za prave ljubitelje satova i nakita

Samsung osvaja svet časovničarstva TEMA NEDELJE

Samsung osvaja svet časovničarstva

Samsung je na Baselworldu 2017. predstavio Gear S3, novi pametni sat dizajniran s namerom da korisniku pruži utisak klasičnog časovnika, istovremeno nudeći opcije koje takav sat nema 

OBJAVLJENO: 27.01.2018

» Podeli na Facebooku

VEZANE SLIKE

Samsung Gear S3 Frontier Samsung Gear S3 Classic Samsung Gear S3 Frontier

Samsung, južnokorejski gigant u industriji elektronike i informatike, u svet satova ušao je na velika vrata u septembru 2013. predstavivši Samsung Galaxy Gear, pametni sat s monojezgarnim procesorom, 512 MB RAM-a, 4 GB unutrašnje memorije, Super AMOLED displejom gustine piksela 275 ppi i operativnim sistemom Android 4.3. Galaxy Gear radio je u sinhronizaciji s pametnim telefonom preko Bluetootha. Ovim potezom Samsung je glavnog konkurenta, američku računarsku kompaniju Apple, u plasiranju pametnog sata na tržište preduhitrio za više od godinu dana. 
 
U aprilu 2014. u prodaju je puštena nova verzija, Gear 2, s nešto jačim procesorom i operativnim sistemom Tizen umesto Androida. Usledile su unapređene verzije Gear S i Gear S2 iz 2014. i 2015. godine. 
 
Godine 2017. na najvećem svetskom saj- mu satova, Baselworldu, Samsung se i zvanično predstavio satnim entuzijastima najnovijim izdanjem svog pametnog sata nazvanim, logično, Gear S3. Ovaj model je dizajniran s namerom da korisniku pruži utisak klasičnog časovnika, istovremeno nudeći opcije koje takav sat nema. Iz tog razloga Gear S3 ima standardne elemente – ram, dugmiće, staklo – koje okretanjem i pritiskanjem pokreću nestandardne funkcije poput pregledanja notifikacija, korišćenja aplikacija pa čak i odgovaranja na pozive. 
 
Sportska i elegantna verzija 
 
Postoje dve verzije, sportski Gear S3 Frontier i elegantni Gear S3 Classic, koje su, osim boje i linija kućišta, gotovo identične. 
 
Više u časopisu Satovi i nakit broj 22, zima 2017.
 


OSTALE TEME NEDELJE

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Godišnja pretplata na časopis Satovi i nakit iznosi 580 dinara, a pretplata na Katalog satova 990 dinara. Cena za obe pretplate sa uračunatim troškovima dostave je 1570 dinara.