x
Newsletter prijava

Primajte najnovije vesti iz sveta satova i nakita!

Satoviinakit.rs - za prave ljubitelje satova i nakita

Rolexov povratak klasici TEMA NEDELJE

Rolexov povratak klasici

Najnovijom kolekcijom satova ova manufaktura je označila povratak klasici, tradiciji i jednostavnim i rafiniranim linijama

OBJAVLJENO: 19.01.2015

» Podeli na Facebooku

VEZANE SLIKE

Rolex-Cellini-Collection_02 Rolex-Cellini-Collection_03 Rolex-Cellini-Collection_04

Rolexovu novu kolekciju Cellini čini dvanaest klasičnih modela, čiji dizajn kombinuje visoke standarde časovničarske baštine i elegancije. Linije modela su jednostavne i rafinirane, a izrađeni su od plemenitih materijala s luksuznim detaljima. Kolekcija je dobila ime po italijanskom zlataru i vajaru, Benvenutu Čeliniju, čime modeli Cellini istovremeno označavaju povratak izvoru klasicizma, tradiciji i grandioznim proporcijama i čistim linijama.

Razne funkcije
Modeli kolekcije Cellini isključivo imaju kućište od 18-karatnog belog ili everose zlata (Rolexova legura kućne proizvodnje). Klasično okruglo kućište prečnika 39 mm je obeležje tradicije, dok je dvostruka oštrica – jedna kupolasta, druga žlebasta, rezultat moderne tehnologije. Dizajn kućišta je kupolast, kao što je bilo i ranije, dok su brojčanici lakirani ili ukrašeni crnim ili srebrnim klasičnim rayon flammé de la gloire uzorkom guilloche i zlatnim indikatorima sati. Dizajn i izgled brojčanika određeni su različitim funkcijama časovnika, a predstavljeni su u tri jedinstvena modela savršenog sklada. Modeli Time predstavljaju suštinu časovničarske tradicije, zaštitnici su satnih, minutnih i sekundnih indikatora, dok modeli Date imaju dodatnu funkciju, prikazuju datum u mesecu, zlatnom kazaljčicom unutar malog podbrojčanika, kao izraz praktičnosti i elegancije. Konačno, modeli Dual Time istovremeno prikazuju vreme u dve vremenske zone, a sadrže i indikator dana i noći, koji je smešten unutar podbrojčanika za drugu vremensku zonu. Sve modele kolekcije Cellini pokreće precizni samonavijajući mehanizam, sertifikovan kao hronometar i u celosti izrađen u Rolexovoj manufakturi. U najčistijem tradicionalnom stilu ovi satovi idu samo uz sjajnocrni ili smeđi kaiš od krokodilske kože sa 18-karatnom zlatnom šnalom. Jednostavan i lako čitljiv brojčanik Cellini Timea predstavlja večni kodeks klasičnog časovničarstva i spoj savremene elegancije: stilizovane rimske brojeve i minutni okvir koji je izmaknut ka centru brojčanika. Ovaj model ima četiri verzije: s crnim ili belim lakiranim brojčanikom i kućištem od 18-karatnog belog ili everose zlata, prečnika 39 mm i sa sjajnocrnim ili smeđim kaišem od krokodilske kože. Ispod kućišta Cellini Timea otkucava samonavijajući mehanizam s rezervom snage od oko 48 časova, a sat je vodootporan do 50 metara.


više u časopisu Satovi i nakit broj 16


OSTALE TEME NEDELJE

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Godišnja pretplata na časopis Satovi i nakit iznosi 580 dinara, a pretplata na Katalog satova 990 dinara. Cena za obe pretplate sa uračunatim troškovima dostave je 1570 dinara.