x
Newsletter prijava

Primajte najnovije vesti iz sveta satova i nakita!

Satoviinakit.rs - za prave ljubitelje satova i nakita

Rolexov klasik - Oyster Perpetual 39 TEMA NEDELJE

Rolexov klasik - Oyster Perpetual 39

Rolexov Oyster Perpetual 39, predstavljen 2015, zahvaljujući gotovo savršenom dizajnu idealan je za sve prilike i sve odevne kombinacije.

OBJAVLJENO: 08.11.2016

» Podeli na Facebooku

VEZANE SLIKE

Oyster Perpetual 39 Oyster Perpetual 39

Kućište, prečnika 39 mm, napravljeno je od nerđajućeg čelika i s gornje i s donje strane. Obliku kazaljki, satnih oznaka i kućišta kumovao je popularni Rolexov Datejust. Mali plavi kvadratići iznad satnih oznaka daju dašak uzbudljivosti i slažu se s antracit bojom kućišta, dajući satu moderni, elegantni i posebni izgled. Skladan utisak kućištu daju lagano zakrivljena spojna ušica i široka kruna. Na satu su sve površine (osim gornjih spojnih ušica) polirane. Kao i kod većine Rolexovih modela, ravno safirno staklo uzdiže se iznad nivoa kućišta, ali se dijagonalno oblikuje prema dole duž spoljašnjeg dela, kako bi sprečilo potencijalne udarce.

Na brojčaniku nema prikaza datuma, što olakšava i rukovanje satom. Naime, krunica, koja se lako odvija, ima samo dva položaja: jedan za navijanje glavne opruge i drugi za nameštanje kazaljki. Ovaj sat ima i funkciju zaustavljanja sekundi. Na taj način se zaustavlja nemirnica, a samim tim i kazaljke pa se olakšava nameštanje sekundi. Sat je vodootporan na dubini do 1000 metara i ima samonavijajući mehanizam i kalibar 3132.

Dokaz autentičnosti ovog sata je Rolexov logo ispisan na poziciji broja šest, gde se nalazi i serijski broj, dok se poznati Rolexov znak krune nalazi na poziciji broja dvanaest. Na metalnom prstenu oko brojčanika ugravirano je ime Rolex. 


OSTALE TEME NEDELJE

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Godišnja pretplata na časopis Satovi i nakit iznosi 580 dinara, a pretplata na Katalog satova 990 dinara. Cena za obe pretplate sa uračunatim troškovima dostave je 1570 dinara.