x
Newsletter prijava

Primajte najnovije vesti iz sveta satova i nakita!

Satoviinakit.rs - za prave ljubitelje satova i nakita

Rolex 3255 mehanizam TEMA NEDELJE

Rolex 3255 mehanizam

Na nedavno održanom Baselworldu Rolex je predstavio potpuno nov mehanizam sa oznakom 3255.

OBJAVLJENO: 13.04.2015

» Podeli na Facebooku


Na nedavno održanom Baselworldu Rolex je predstavio potpuno nov mehanizam sa oznakom 3255. Ovaj kalibar postavlja nove standarde u preciznosti, pouzdanosti i otpornosti na udarce i magnetna polja.

Kako navode u Rolexu, novi mehanizam postiže dvostruko veću preciznost od one propisane COSC sertifikatom. Rezerva snage povećana je za 50 posto u odnosu na prethodne generacije Rolex kalibara i iznosi 70 časova. Ovde se ne radi o prostoj nadogradnji postojećeg mehanizma jer je čak 90 procenata komponenti redizajnirano ili su potpuno nove. Ukupno je prijavljeno 14 patenata za novi kalibar 3255. Jedna od važnijih inovacija je Chronergy zaprečni sklop, čija je efikasnost povećana za 15 posto u odnosu na tradicionalni sistem. Već sam novi zaprečni sklop doveo je do povećanja rezerve snage za 10 časova.

I sa estetskog aspekta novi mehanizam je pretrpeo određene izmene. Dekoracija se izdigla na nešto viši nivo, ali su zadržani detalji prepoznatljivi za Rolex. Rotor i mostovi su brušeni, što uz polirane ivice povećava dozu luksuza, dok je na glavnoj ploči primenjen perlage efekat.

Kalibar 3255 jedan je od najvažnijih noviteta kompanije na ovogodišnjem Baselworldu, pogotovo ako se ima u vidu da Rolex nove mehanizme ne predstavlja previše često. U početku će se ugrađivati u prestižni Oyster Perpetual Day-Date model.
OSTALE TEME NEDELJE

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Godišnja pretplata na časopis Satovi i nakit iznosi 580 dinara, a pretplata na Katalog satova 990 dinara. Cena za obe pretplate sa uračunatim troškovima dostave je 1570 dinara.