x
Newsletter prijava

Primajte najnovije vesti iz sveta satova i nakita!

Satoviinakit.rs - za prave ljubitelje satova i nakita

Retro satovi TEMA NEDELJE

Retro satovi

U poslednjih nekoliko godina mnogi proizvođači satova okrenuli su se prošlosti i ponudili nove modele inspirisane starim satovima.

OBJAVLJENO: 21.07.2015

» Podeli na Facebooku

VEZANE SLIKE

Longines_Heritage_Diver_1967 Speedmaster_57 Seiko-Recraft-1 Fortis_Terrestis_Orchestra

U poslednjih nekoliko godina mnogi proizvođači satova okrenuli su se prošlosti i ponudili nove modele, uglavnom inspirisane satovima iz pedesetih, šezdesetih i sedamdesetih prošlog veka. Kupci su ovaj trend široko prihvatili, tako da danas gotovo svaki proizvođač u ponudi ima bar po jedan istorijski model.

Tudor Black Bay odličan je primer takvog sata. S kombinacijom istorijskih elemenata, poput „snowflake“ kazaljki ili „gilt“ brojčanika, i atraktivnih crvenih detalja, ovaj model je veoma brzo stekao popularnost. Kasnije je ponuda dopunjena nešto manje upadljivom plavom verzijom.

Longines je nedavno predstavio Heritage Diver 1967 inspirisan satom iz 1967. godine, čiji se primerak čuva u Longines muzeju u Sent Imijeu. Sa istorijskog modela preuzeti su dizajnerski detalji, poput rotirajućeg bordo prstena, crnog brojčanika i kontrastnih srebrnih podbrojčanika.

Omega u ponudi ima veći broj retro satova. Odličan primer za to je model Speedmaster ’57. Ovaj legendarni hronograf, izrađen po uzoru na onaj iz 1957. godine, može se dobiti u nekoliko verzija.

Seiko je Recraft linijom pokušao da spoji prošlost i sadašnjost, kako bi se skrojila budućnost. Jasno se vidi snažan uticaj sedamdesetih prošlog veka na dizajn ovih modela koji se nude  u raznim bojama.
Fortis je na ovogodišnjem Baselworldu predstavio potpuno novu Terrestis kolekciju. Svi modeli se izgledom i dizajnom oslanjaju na tridesete i četrdesete prošlog veka i same početke kompanije.OSTALE TEME NEDELJE

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Godišnja pretplata na časopis Satovi i nakit iznosi 580 dinara, a pretplata na Katalog satova 990 dinara. Cena za obe pretplate sa uračunatim troškovima dostave je 1570 dinara.