x
Newsletter prijava

Primajte najnovije vesti iz sveta satova i nakita!

Satoviinakit.rs - za prave ljubitelje satova i nakita

Remek-dela s kvadratom na točkiću TEMA NEDELJE

Remek-dela s kvadratom na točkiću

Švajcarska manufaktura Maurice Lacroix, čiji je zaštitni znak kolekcija Masterpiece, ove godine je proslavila 40. godišnjicu proizvodnje svog prvog sata. 

OBJAVLJENO: 29.01.2016

» Podeli na Facebooku

VEZANE SLIKE

Maurice Lacroix Maurice Lacroix Maurice Lacroix

Maurice Lacroix, švajcarska manufaktura smeštena na proplancima Jure, tačnije u Senjležjeu, ove godine je proslavila 40. godišnjicu proizvodnje svog prvog sata. Kompanija je osnovana 1961. kao podružnica ciriške veleprodajne i marketinške kompanije Desco von Schulthess, koja od 1946. zastupa brendove Audemars Piguet, Heuer, Eterna i Jaeger-LeCoultre, a 1975. u Austriji je predstavljen prvi sat s imenom Maurice Lecroix.

Les Mécaniques

Manufaktura je u početku pravila i delove za druge brendove, ali se proizvodnja sopstvenih satova toliko povećala da je 1980. prestala s tom praksom. Godine 1989. Maurice Lacroix je otkupio firmu Queloz S.A., specijalizovanu za proizvodnju kućišta, čime se malo koji časovničarski brend može pohvaliti.

Pravi uzlet brenda nastupio je devedesetih godina prošlog veka kada je predstavljena serija luksuznih satova Les Mécaniques, kasnije preimenovana u Masterpiece, koja se isticala elegantnim i tehnički „komplikovanim“ dizajnom.

Maurice Lacroix ima dugogodišnju praksu ugradnje modifikovanih ETA-inih, Sellitinih i Unitasovih mehanizama u svoje satove.

Više u Satovi i nakit broj 18, zima 2015.


OSTALE TEME NEDELJE
 • Ženevski dani satova u avgustu 2020! TEMA NEDELJE

  Ženevski dani satova u avgustu 2020!

  Nekoliko luksuznih časovničarskih brendova odlučilo da u avgustu organizuje Ženevske dane satova – jedino predstavljanje satova u 2020. godini!

  OBJAVLJENO: 16.06.2020
 • Zvezde obožavaju satove TEMA NEDELJE

  Zvezde obožavaju satove

  Kluni i Omega, Bekam i Tudor, Seiko i Đoković, Pit i Breitling – samo su neki od savršenih parova zvezda i satova ...

  OBJAVLJENO: 11.05.2020
 • SEIKO Prospex LX SNR033 TEMA NEDELJE

  SEIKO Prospex LX SNR033

  Seiko je svoju popularnu kolekciju Prospex obogatio satovima koje pokreće patentirani automatski kalibar s kvarcnim oscilatorom Spring-Drive. 

  OBJAVLJENO: 03.04.2020
 • U prodaji je novi broj časopisa Satovi i nakit! TEMA NEDELJE

  U prodaji je novi broj časopisa Satovi i nakit!

  U ovom broju pišemo o najvažnijim časovničarskim nagradama, odnosno o satovima godine...

  OBJAVLJENO: 20.12.2019

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Godišnja pretplata na časopis Satovi i nakit iznosi 580 dinara, a pretplata na Katalog satova 990 dinara. Cena za obe pretplate sa uračunatim troškovima dostave je 1570 dinara.