x
Newsletter prijava

Primajte najnovije vesti iz sveta satova i nakita!

Satoviinakit.rs - za prave ljubitelje satova i nakita

Raste prodaja satova TEMA NEDELJE

Raste prodaja satova

S web portala Time and Watches prenosimo dobra predviđanja  za poslovanje velikih časovničarskih kompanija u 2017. godini 

OBJAVLJENO: 15.05.2017

» Podeli na Facebooku


Uprkos relativno lošoj 2016, Swatch grupa, čiji su članovi popularni brendovi Balmain, Blancpain, Breguet, Calvin Klein, Certina, Flik Flak, Glashütte Original, Harry Winston, Hamilton, Jaquet Droz, Léon Hatot, Longines, Mido, Omega, Rado, Swatch, Tissot i Union Glashűtte, u 2017. ušla je optimistično, a na krilima dobre prodaje poslednjih meseci 2016. i u januaru 2017. Dok je situacija na evropskom tržištu ostala manje-više stabilna, zabeležen je velik rast u drugim zemljama, prvenstveno u Kini, gde je prodaja porasla za dvadeset posto, a zatim i na Bliskom istoku i u Južnoj Koreji. Brojke za Severnu Ameriku nešto su slabije od prošlogodišnjih, ali je zato situacija u Srednjoj Americi dobra.
 
LVMH grupa, koja, između ostalih, okuplja brendove Buglari, Chaumet, Hublot, TAG Heuer i Zenith, 2016. poslovala je pozitivno i zabeležila porast prihoda od pet posto u Sektoru za satove i nakit. Za ovu godinu LVMH grupa najavila je nastavak uspeha, što će pokušati da ostvari inovacijama i ulaganjem u kvalitet.
 
Richemont grupa, čiji su članovi luksuzni brendovi A. Lange & Söhne, Baume & Mercier, Cartier, IWC Schaffhausen, Jaeger-LeCoultre, Montblanc, Officine Panerai, Piaget, Roger Dubuis, Vacheron Constantin i Van Cleef & Arpels, takođe je ukupne prihode povećala za pet posto u tri poslednja meseca 2016. U Evropi je prodaja porasla za tri posto, na američkim kontinentima za osam, a u regiji Azija-Pacifik za deset posto.
 
Izvor: timeandwatches.com
 


OSTALE TEME NEDELJE

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Godišnja pretplata na časopis Satovi i nakit iznosi 580 dinara, a pretplata na Katalog satova 990 dinara. Cena za obe pretplate sa uračunatim troškovima dostave je 1570 dinara.