x
Newsletter prijava

Primajte najnovije vesti iz sveta satova i nakita!

Satoviinakit.rs - za prave ljubitelje satova i nakita

Precizni „zakrivljeni“ hronograf TEMA NEDELJE

Precizni „zakrivljeni“ hronograf

Časovničari iz Bulove konstruisali su precizni kvarcni mehanizam, oblikovali ga tako da ergonomski prati oblik zgloba.

OBJAVLJENO: 03.02.2017

» Podeli na Facebooku

VEZANE SLIKE

Bulova CURV 98A162 Bulova CURV 98A162 Bulova CURV 98A162 Bulova CURV 98A162

Brend Bulova je na ovogodišnjem Baselworldu predstavio inovativni sat CURV (ref. 98A162) sa „zakrivljenim“ hronografskim mehanizmom, prvim takve vrste u svetu.

Časovničari iz Bulove su konstruisali precizni kvarcni mehanizam s jedanaest rubina i oblikovali ga tako da ergonomski prati oblik zgloba i savršeno pristaje uz ruku svog vlasnika. Mehanizam radi na frekvenciji od 262 kHz, što ga čini osam puta preciznijim od standardnih satova, a tačan je u sekundu za godinu, tvrde iz Bulove.

Kućište prati mehanizam

Okruglo kućište je isto tako zakrivljeno da bi pratilo oblik mehanizma, a izrađeno je od titanijuma i čelika. Zanimljivo je da s obe strane ima staklo, što je neobično za kvarcne satove, ali pokazuje da su u Bulovi ponosni na svoj mehanizam u koji su uložili trud. Sat je vodootporan do trideset metara.

Na skeletonizovanom brojčaniku ističu se kazaljke i oznake vremena zlatne boje, a tamnosiva pozadina daje satu moderan high-tech izgled. Na 3, 6 i 9 časova postavljeni su podbrojčanici hronografa.

CURV (ref. 98A162) ide uz crni gumeni kaiš.

U Bulovinoj kolekciji CURV postoji dvanaest različitih modela.

Iz časopisa Satovi i nakit broj 20, godina IX, zima 2016


OSTALE TEME NEDELJE

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Godišnja pretplata na časopis Satovi i nakit iznosi 580 dinara, a pretplata na Katalog satova 990 dinara. Cena za obe pretplate sa uračunatim troškovima dostave je 1570 dinara.