x
Newsletter prijava

Primajte najnovije vesti iz sveta satova i nakita!

Satoviinakit.rs - za prave ljubitelje satova i nakita

Podrška nezavisnom časovničarstvu TEMA NEDELJE

Podrška nezavisnom časovničarstvu

Naissance d'une Montre prototip sat na aukciji je prodat za više od 1.300.000 evra, a prihod je namenjen za nastavak projekta Le Garde Temps.

OBJAVLJENO: 01.06.2016

» Podeli na Facebooku


Dve male, ali veoma cenjene manufakture udružile su svoje snage 2007. godine kako bi dale podršku nezavisnom časovničarstvu i očuvanju tradicionalnih umeća. Tačnije, Rober Grebel  i Stiven Forsi iz Greubel-Forsey manufakture i Filip Difur, samostalni proizvođač satova. Kao dokazani časovničari izabrali su mladog, ali stručnog francuskog časovničara i predavača Mišela Bulanžea za projekat „Naissance d’une Montre - Le Garde Temps“. 
 
Iz ovog projekta proizaći će 11 satova koje je ručno napravio Bulanže, pod vođstvom i nadzorom Grebela, Forsija i Difura. Cena ovih primeraka biće nešto niža od 380.000 evra, a prvi prototip nedavno je prodat na Christie’s aukciji po nekoliko puta višoj ceni.
 
Kao rezultat šestogodišnjeg istraživanja i rada Naissance d'une Montre prototip sat opremljen je turbijon mehanizmom sa 25 rubina i radnom frekvencijom od 18.000 vibracija po času. Vreme se prikazuje na dva odvojena manja brojčanika, od kojih je jedan rezervisan za sekunde, a drugi za minute i sate. Preostali prostor otkriva jedinstveni mehanizam. Kućište od belog zlata u prečniku ima 45 mm.
 
Naissance d'une Montre prototip sat na aukciji je prodat za više od 1.300.000 evra, a prihod je namenjen za nastavak projekta Le Garde Temps.


OSTALE TEME NEDELJE

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Godišnja pretplata na časopis Satovi i nakit iznosi 580 dinara, a pretplata na Katalog satova 990 dinara. Cena za obe pretplate sa uračunatim troškovima dostave je 1570 dinara.