x
Newsletter prijava

Primajte najnovije vesti iz sveta satova i nakita!

Satoviinakit.rs - za prave ljubitelje satova i nakita

Plavi satovi su in TEMA NEDELJE

Plavi satovi su in

Poslednjih nekoliko godina raste trend potpuno plavih satova, odnosno kombinacija plavog brojčanika i odgovarajućeg plavog kaiša, zato s WatchTimea predstavljamo brendove s ovakvim modelima.

OBJAVLJENO: 17.10.2014

» Podeli na Facebooku


Bremont je inspiraciju za dizajn U-2 Blue Chronometera pronašao u modelima koji nose izraelske oružane snage, a testirali su ga U-2 piloti na temperaturama nižim od -50 stepeni Celzijusa. Sat ima kožni ili vojni najlonski kaiš u tamnoplavoj nijansi koja odgovara boji brojčanika.

U čast 275. godišnjice prvog sata časovničara Pjera Žake-Droza, brend Jaquet Droz je redizajnirao seriju Grande Seconde i dizajnirao model Grande Seconde Quantième. Plavi Quantième ima kućište prečnika 43 mm i brojčanik s motivom côtes de Genève, a rimski i arapski brojevi, s prethodnih Grande Seconde modela, zamenjeni su jednostavnim indikatorima sati.

Frédérique Constant Slimline Moonphase Manufacture potpuno je plavi model napravljen od nerđajućeg čelika; ima mogućnost prilagođavanja krunice za podešavanje vremena, datuma i Mesečeve mene.

Na prošlogodišnjem Baselwordu Rolex je predstavio liniju Day-Date satova u pet različitih varijacija boja. Među njima je i model s kućištem od 18-karatnog belog zlata, prečnika 36 mm, čiji se plavi brojčanik stapa s plavim kaišem od krokodilske kože.

Patek Philippeov model 5200 Gondolo 8 Days, Day & Date Indication, ima kućište pravougaonog oblika ispod koga se smestio, kao što ime kaže, mehanizam s rezervom snage od 8 dana. Na potpuno plavom brojčaniku ističe se crvena tačka na indikatoru rezerve snage smeštenom na 12 časova.

A.Lange & Söhneov model Tourbillon “Pour le Mérite” deo je ograničene serije od 200 primeraka, a dizajniran je u vrlo retkoj kombinaciji, s kućištem od belog zlata i tamnoplavim brojčanikom.

Glashütte Original’s Sixties Panorama Date ima kućište od nerđajućeg čelika, prečnika 42 mm, plavi brojčanik s prozorčićem za datum na 6 časova i odgovarajući tamnoplavi kožni kaiš.

Breitling je za dizajn ronilačkog modela Superocean 42 inspiraciju pronašao u letu, a sat je vodootporan do 5000 metara. Napravljen je u ograničenoj seriji od 2000 primeraka, a ima krunicu presvučenu plavom gumom, kao vizuelni dodatak plavom brojčaniku i plavom gumenom kaišu.

U čast Nelsona Pikea, trostrukog prvaka Formule 1, Louis Moinet je dizajnirao Louis Moinet Nelson Piquet, ograničenu seriju automatskog hronografa. Bela i plava boja F1 automobila, koji je tokom svoje karijere vozio Pike, bile su inspiracija plavom brojčaniku i belim brojevima koji se ističu kao kontrast ove kombinacije.

Omega DeVille Chronograph Co-Axial Calibre 9301 ima dvostruki plavi brojčanik s dva kupolasta podbrojčanika, odnosno 60-minutni i 12-časovni (za hronograf) smešteni na 3 sata, dok je na 9 časova smešten podbrojčanik za sekunde.

Harry Winston Project Z6 Blue Edition ima na svom plavom brojčaniku preklopljeni prikaz trenutnog vremena i vremena alarma. Kućište sata napravljeno je od DLC tretirane legure Zalium, a ide uz plavi gumeni kaiš.

Hublotov Big Bang Jeans Ceramic ima crno keramičko kućište prečnika 41 mm, dok mu je brojčanik napravljen od plavog trapera koji se spaja s kaišem od gume i trapera.


OSTALE TEME NEDELJE

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Godišnja pretplata na časopis Satovi i nakit iznosi 580 dinara, a pretplata na Katalog satova 990 dinara. Cena za obe pretplate sa uračunatim troškovima dostave je 1570 dinara.