x
Newsletter prijava

Primajte najnovije vesti iz sveta satova i nakita!

Satoviinakit.rs - za prave ljubitelje satova i nakita

Pilotski sat za vojnu elitu TEMA NEDELJE

Pilotski sat za vojnu elitu

Pilot’s Watch Chronograph TOP GUN Edition „SFTI“ inspirisan je posebnim časovnikom Strike Fighter Tactics Instructor, koji je bio proizveden ekskluzivno za diplomce programa TOPGUN

 

OBJAVLJENO: 11.01.2021

» Podeli na Facebooku


IWC-ova serija pilotskih satova TOP GUN, posvećena legendarnom istoimenom američkom programu za obuku elitnih vojnih pilota, dobila je novog zanimljivog člana – model Pilot’s Watch Chronograph TOP GUN Edition „SFTI“.
Ovaj model (ref. IW389104) inspirisan je IWC-ovim posebnim satom Strike Fighter Tactics Instructor iz 2018. godine, koji je bio proizveden ekskluzivno za diplomce programa TOPGUN. Kao i ostali časovnici iz serije TOP GUN, novi model se odlikuje robustnošću i kvalitetnom izradom koja može da izdrži ekstremne uslove u kokpitu supersoničnih vojnih vazduhoplova kao što je F/A-18 Super Hornet.
Kućište dimenzija 44 x 15,7 mm je izrađeno od crne keramike koja je izuzetno otporna na ogrebotine a zbog matirane površine potpuno nerefleksivna. Donji poklopac, ukrašen logom programa TOPGUN, i dugmići hronografa izrađeni su od materijala Cerataniuma® (IWC-ovog inovativnog spoja keramike i titanijuma) koji je istovremeno lagan, izdržljiv i otporan na ogrebotine. S gornje strane kućišta je safirno staklo s nerefleksivnim premazom. Sat je vodootporan do 60 m.
U kućištu se u antimagnetnom „kavezu“ od mekog gvožđa skriva manufakturni automatski kalibar 68380 s 33 rubina, 46-časovnom rezervom snage, radnom frekvencijom od 28.800 vibracija na sat i funkcijama časova, minuta, malih sekundi, datuma, dana u nedelji i hronografa.
 

Više u časopisu Satovi i nakit br.27, zima 2020.


 


OSTALE TEME NEDELJE

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Godišnja pretplata na časopis Satovi i nakit iznosi 700 dinara, a pretplata na Katalog satova 990 dinara. Cena za obe pretplate sa uračunatim troškovima dostave je 1690 dinara.