x
Newsletter prijava

Primajte najnovije vesti iz sveta satova i nakita!

Satoviinakit.rs - za prave ljubitelje satova i nakita

Pet najzanimljivijih skeletona TEMA NEDELJE

Pet najzanimljivijih skeletona

U skeletonizovanim satovima časovničari do najmanjeg detalja otkrivaju brojčanik ili mehanizam časovnika, ponekad i oboje

OBJAVLJENO: 12.08.2014

» Podeli na Facebooku

VEZANE SLIKE

Skeleton_Hublot_Fusion Skeleton_Piaget_Altiplano Skeleton_Roger_Dubuis_Excalibur_42 Skeleton_Ulysse_Nardin_Skeleton_Manufacture

Ljubiteljima satova, koji uživaju u časovničarskoj umetnosti, ovi časovnici nude mogućnost detaljnog pogleda u unutrašnji rad sata. Prenosimo izbor WatchTime.coma od pet najzanimljivijih skeletonizovanih satova za ovu godinu.

Hublot Classic Fusion Classico Ultra-Thin All Black

Ove godine Hublot je predstavio novi sat u liniji Classic Fusion: Hublot Classic Fusion Classico Ultra-Thin All Black. Ultratanki časovnik ima kućište prečnika 45 mm, a visok je samo 8,3 mm. Skeletonizovani mehanizam Hublotovog ručno navijanog kalibra HUB1300 „Classico“ dizajniran je u potpunosti u brendovoj manufakturi u Nionu. Sastoji se od 130 delova, uključujući 23 dragulja i pločicu koja je tanka samo 2,9 mm. Zbog otvorene strukture sata, moguće je videti nemirnicu i zaporni sklop kako rade čak i dok se samo gleda vreme. Classico radi na frekvenciji od 21.600 vns, odnosno tri herca, pa ima 90-časovnu rezervu snage.

Piaget Altiplano 38 mm Only Watch 2013 Skeleton 1200S

Napravljen za dobrotvornu aukciju Only Watch 2013. godine, ovaj Piagetov sat postigao je još jedan rekord u tankoći kućišta. Časovnik nosi kućni kalibar 1200S, koji je visok samo 2,40 mm, dok mu je kućište visoko 5,34 mm, što ga čini najtanjim svetskim automatskim otvorenim mehanizmom na tržištu danas. U ovom unikatnom satu Piaget je tretirao mehanizam a i 18-karatno belo zlato sa crnom PVD prevlakom.

Roger Dubuis Excalibur 42 Skeleton

Roger Dubuis je predstavio kombinaciju skeletonizovanog sata s letećim tourbilonom. Roger Dubuis Excalibur 42 Skeleton Tourbillonje napravljen od 165 komponenti, a pokreće ga kalibar RD505SQ.

Tissot T-Complication Squelette

Tissotov T-Complication Squelette ima dizajn inspirisan točkom, s pet prečki iza kojih se može videti skeletonizovani mehanizam. Brojač sekundi lociran je na jednoj od prečki, s ugraviranom rečju „sec“. Ručke na kućištu od nerđajućeg čelika oblikovane su prema izgledu brojčanika. Ručno navijani mehanizam ekskluzivno je napravljen u Tissotu.

Ulysse Nardin Skeleton Manufacture

Ove godine je Ulysse Nardin najavio proizvodnju satova Skeleton Manufacture, prvih skeletonizovanih satova koji su u potpunosti napravljeni u kući. Ručni mehanički mehanizam sastoji se od letećeg tourbillona, spirale nemirnice i zaprečnog sklopa koji su napravljeni od silikona. Ispod pozicije na 12 sati smešten je zaprečni točkić s ugraviranim imenom brenda i indikator za impresivnu rezervu snage od 170 časova. Skeleton Manufacture je dostupan u dve ograničene serije, 99 primeraka od platine i 99 od ružičastog zlata. U verziji od ružičastog zlata svaki zupčanik je prevučen rodijumom, dok su oni od platine dorađeni 18-karatnim zlatom.

 
 


OSTALE TEME NEDELJE

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Godišnja pretplata na časopis Satovi i nakit iznosi 580 dinara, a pretplata na Katalog satova 990 dinara. Cena za obe pretplate sa uračunatim troškovima dostave je 1570 dinara.