x
Newsletter prijava

Primajte najnovije vesti iz sveta satova i nakita!

Satoviinakit.rs - za prave ljubitelje satova i nakita

Pet muških dijamantskih satova TEMA NEDELJE

Pet muških dijamantskih satova

Iako većina muškaraca ne voli da nosi časovnike s dijamantima, oni koji su upućeni u visoko i umetničko časovničarstvo znaju da cene trud koji se ulaže u izradu satova s dijamantima, rezanje, poliranje, postavljanje i ostalo. S WatchTimea prenosimo  prikaz nekoliko satova s dijamantima kojima ni muškarci ne mogu da odole.

OBJAVLJENO: 31.01.2014

» Podeli na Facebooku

VEZANE SLIKE

Audemars_Piguet_Royal_Oak_5402B_Jumbo Patek_Philippe_Nautilus_5713 Panerai_Luminor Rolex_Submariner_Serti

Rolex Day-Date Ref. 118238
Rolexov Day-Date s kaišem President i s dijamantima na indikatorima časova, prilično je ziheraški izbor, jer nema sumnje u to da ovaj sat dobro izgleda. Klasičnog izgleda, s prečnikom kućišta od 36 mm, napravljen je u dve verzije, od zlata i od platine, a dijamanti su savršeno stručno postavljeni. Bez obzira na zanimanje s ovim satom nećete pogrešiti.

Audemars Piguet Royal Oak 5402B ‘Jumbo’
Piguetov Royal Oak iz 1980. godine napravljen je od belog zlata s dijamantskim indikatorima sati na brojčaniku. Kao i svi drugi Jumbo modeli Royal Oaka i ovom s dijamantima kućište je vrlo tanko, a pokreće ga ultratanki samonavijajući kalibar 2121. Moglo bi se reći da ovaj suptilni dijamantski dodatak u stvari ublažava inače muškobanjasti oblik sata sa oštrim oktagonalnim ivicama u dizajnu kućišta.

Patek Philippe Nautilus 5713
U istoj kategoriji kao i Royal Oak Jumbo, ovaj Philipeov Nautilus od belog zlata bio bi izvrstan izbor ako baš želite da naglasite sjaj dijamanata. Štaviše, ram potpuno ukrašen dijamantima je izvrsno integrisan sa ostatkom dizajna časovnika. Nautilus modeli 3800, satovi manjih dimenzija, imaju dijamantske indikatore časova.

Panerai Luminor
Muški satovi bi generalno trebalo da budu strožijeg i grubljeg dizajna, posebno oni s dijamantima. Nautilus, koji je prethodno opisan, izuzetak je od ovog pravila i odlično izgleda. Kolekcija Panerai Luminor više je vojnička i sportska, namenjena roniocima i vodenim sportovima, tako da može izgledati čudno što su se odlučili za dijamantske brojeve i indikatore časova. Međutim, ako tourbillon može da nađe mesto u podvodnom satu, zašto ne bi i dijamanti na „vojničkom“. Jedino je bitno da odlično izgleda. Sat je napravljen u 100 primeraka, kazaljke i brojevi su optočeni dijamantima, a ovo je jedan od retkih primeraka iz 2002. godine.

Rolex Submariner ‘Serti’
Počeli smo s Rolexom pa možemo s njim i da završimo. Ovaj Submariner je napravljen od čelika i zlata u verziji Serti. Reč serti dolazi od francuske reči „sertissage“ a označava ukrasno drago kamenje postavljeno na brojčanik. Dostupan je u nekoliko boja brojčanika i dragog kamenja, a prednost mu je što ovaj dijamantski brojčanik vrlo lako možete zameniti nekim običnijim. Mnogo je ovih satova na tržištu, a uopšte nije problem pronaći i delovi za njih. Kao i za Paneraijev Luminor, tako treba reći i za ovaj sat, da nema baš mnogo smisla staviti dijamante na podvodne satove; mada, u celoj ovoj priči naglasak i nije na praktičnosti sata već na njegovoj estetici. Jer, istinu govoreći, koliko će Submarinera, bili na njima dijamanti ili ne, uopšte videti vodu osim onu ispod tuša.

 


OSTALE TEME NEDELJE

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Godišnja pretplata na časopis Satovi i nakit iznosi 580 dinara, a pretplata na Katalog satova 990 dinara. Cena za obe pretplate sa uračunatim troškovima dostave je 1570 dinara.