x
Newsletter prijava

Primajte najnovije vesti iz sveta satova i nakita!

Satoviinakit.rs - za prave ljubitelje satova i nakita

Omega Sochi Petrograd TEMA NEDELJE

Omega Sochi Petrograd

Omega je službeni merač vremena i na ovogodišnjim Zimskim olimpijskim igrama u Rusiji, koje će se održati u Sočiju od 7. do 23. februara.

OBJAVLJENO: 15.02.2014

» Podeli na Facebooku

VEZANE SLIKE

Omega_Sochi_Petrograd_01 Omega_Sochi_Petrograd_02 Omega_Sochi_Petrograd_03

Za ovu Olimpijadu Omega je predstavila ograničenu seriju sata Omega Sochi Petrograd u izrazito ruskom stilu. Dizajn novog modela bazira se na istorijskom Omeginom satu koji je napravljen 1915. za ruskog cara Nikolaja II. Delovi dizajna su bazirani i na Omeginoj muzejskoj kolekciji. Kućište je klasično, eliptičnog oblika i napravljeno od 18–karatnog žutog zlata, metala koji se danas u luksuznom visokom časovničarstvu retko upotrebljava. Kaiš je boje burgundca, a šnala je isto tako od 18–karatnog žutog zlata. Brojčanik je napravljen u srebrnobeloj boji i ima elemente crvene, bele i plave, boja ruske zastave. Na spoljnoj ivici brojčanika brojevi crvene boje označavaju popodnevne sate, polirani sekundni podbrojčanik na šest sati je u beloj boji, a glavna i minutna kazaljka su od plavog čelika, kao i sekundna kazaljka. Brojevi na brojčaniku i na podbrojčaniku su crni.
Sat pokreće Omegin kalibar 2202, s pečatom koaksijalnog zapornog sklopa i sa završnom luksuznom obradom. Omega daje tri godine garancije na ovaj sat, koji je vodootporan do 30 m, i ide uz posebno dizajniranu kutiju. Na pozadinu kućišta ugraviran je logo Sochi 2014 Olympic Winter Games i broj ograničene serije, a sat će biti proizveden u svega sto primeraka.

 


OSTALE TEME NEDELJE

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Godišnja pretplata na časopis Satovi i nakit iznosi 580 dinara, a pretplata na Katalog satova 990 dinara. Cena za obe pretplate sa uračunatim troškovima dostave je 1570 dinara.