x
Newsletter prijava

Primajte najnovije vesti iz sveta satova i nakita!

Satoviinakit.rs - za prave ljubitelje satova i nakita

Novi hronograf mitske Carrere TEMA NEDELJE

Novi hronograf mitske Carrere

Zaljubljenicima u TAG Heureovu kolekciju Carrera nikad dosta modela s ovim potpisom. Tako je TAG Heuer i ove godine predstavio novi automatski kronograf koji je upravo krenuo u trgovine

OBJAVLJENO: 27.04.2012

» Podeli na Facebooku


piše: Leon Sodar

Kako je i najavljeno na ovogodišnjem Bazelu, tako se u prodaji upravo našao najnoviji model iz TAG Heuerove kolekcije Carrera Heritage – Calibre 16 Chronograph. Kolekcija koja nosi naziv Heritage – Nasleđe, mora posegnuti u prošlost, pa je tako i s Tag Heuerovom kolekcijom, koja je inspiraciju pronašla u satu-ikoni, koji je prvi put lansiran još 1964. godine.

Novi hronograf
Međutim, pošto smo o ovoj kolekciji i njenim korenima već nekoliko puta pisali, ovde ćemo se posvetiti najnovijem hronografu, koji će bez sumnje osvojiti srca vernih poklonika Carrere. Carrera Heritage Calibre 16 Chronograph se u svim detaljima nadovezuje na dosadašnju kolekciju Carrera Carrera Heritage Calibre 16 Chronograph u svim detaljima se nadovezuje na dosadašnju kolekciju Carrera. I u ovom modelu istaknuti su brojači sati na 12 i minuta na 6 časova s brojačem  sekundi na 9 sati, a časovnik ima nekoliko verzija, s čeličnom narukvicom ili s plavim, crnim i smeđim kaišem od aligatorske kože.


Calibre 16 
Ovu hronografsku verziju pokreće samonavijajući TAG Heuerov mehanizam Calibre 16, s prečnikom od 30,4 mm i 25 rubina, frekvencijom od 28.800 vns i rezervom snage od 42 časa. Sat ima kućište prečnika 41 mm, funkcije časova,  minuta, sekundi, datuma i hronografa, i vodootporan je do sto metara. Kućište je polirano i nosi TAG Heuerov logo, a u nekim verzijama kazaljke su tamnoplave boje. Čak je i oblik kazaljki tačno preslikan iz istorijskog modela, a polirane arapske brojke dolaze iz sata Heuer iz 1945. godine.

HEUROVO NASLEĐE
Džek Hojer je 1962.  godine započeo rad na novom hronografu, namenjenom vozačima i zaljubljenicima u auto-moto trke. Kao pasionirani ljubitelj sporta, savršeno dobro je znao šta želi: sat s otvorenim, lako čitljivim brojčanikom, s kućištem otpornim na udarce i vodu – tako je nastala Carrera.


OSTALE TEME NEDELJE

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Godišnja pretplata na časopis Satovi i nakit iznosi 580 dinara, a pretplata na Katalog satova 990 dinara. Cena za obe pretplate sa uračunatim troškovima dostave je 1570 dinara.