x
Newsletter prijava

Primajte najnovije vesti iz sveta satova i nakita!

Satoviinakit.rs - za prave ljubitelje satova i nakita

Novi Patrimony s Mesečevim menama TEMA NEDELJE

Novi Patrimony s Mesečevim menama

Najzanimljivija karakteristika modela Patrimony Moon Phase And Retrograde Date je funkcija indikacije Mesečevih mena, koju treba podesiti jednom u 122 godine. 

OBJAVLJENO: 01.12.2017

» Podeli na Facebooku


Vacheron Constantin, čuvena švajcarska manufaktura satova, ove godine je na Ženevskom salonu predstavila niz novih modela među kojima se vanvremenskom elegancijom i čistim linijama ističe novi Patrimony Moon Phase And Retrograde Date.Najzanimljivija karakteristika sata je funkcija indikacije Mesečevih mena, koju treba podesiti jednom u 122 godine. Na srebrnom brojčaniku oslikani disk Mesečevih mena postavljen je u otvor na 6 časova. Iznad otvora nalazi se brojčana skala koja s velikom preciznošću prikazuje broj dana koji su prošli od izlaska poslednjeg mladog Meseca (sinodički mesec). Na gornjoj polovini brojčanika nalazi se pak retrogradni prikaz datuma sa zasebnom centralnom kazaljkom u obliku strele. Kazaljka datuma kreće, naravno, od broja 1, a po završetku meseca vraća se na početak skale. Tanke kazaljke časova i minuta, oznake vremena, Vacheronov malteški krst te Mesec i zvezde na disku Mesečevih mena izrađeni su od ružičastog ili belog zlata, zavisno od modela.

Kućište sata, dimenzija 42,5 x 9,7 mm, izrađeno je od 18-karatnog ružičastog ili belog zlata, zavisno od verzije, i s obe strane je prekriveno safirnim staklom. U kućištu precizno na frekvenciji od 28.800 vibracija na čas kuca novi manufakturni automatski kalibar 2460 R31L sastavljen od 275 delova, od čega je 27 rubina. Kalibar ima 40-časovnu rezervu snage i funkcije sati, minuta, retrogradnog datuma i indikacije Mesečevih mena sa sinodičkim mesecom. Oscilirajući teg kalibra izrađen je od 22-karatnog zlata i ukrašen malteškim krstom.

Patrimony Moon Phase And Retrograde Date ima verzije od ružičastog i belog zlata, a ide uz crni kaiš od aligatorske kože s šnalom na ubod od 18-karatnog ružičastog ili belog zlata.
  
Iz časopisa Satovi i nakit broj 21, godina X, leto 2017 


OSTALE TEME NEDELJE

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Godišnja pretplata na časopis Satovi i nakit iznosi 580 dinara, a pretplata na Katalog satova 990 dinara. Cena za obe pretplate sa uračunatim troškovima dostave je 1570 dinara.