x
Newsletter prijava

Primajte najnovije vesti iz sveta satova i nakita!

Satoviinakit.rs - za prave ljubitelje satova i nakita

Nomos znači dizajn i kvalitet TEMA NEDELJE

Nomos znači dizajn i kvalitet

Satovi Nomos imaju karakterističan izgled (dizajn koji je osvojio nekoliko međunarodnih nagrada) i prilično razumne cene, s obzirom na to da ih pokreće mehanizam napravljen prema tradicionalnom Glashutte stilu. S WatchTimea prenosimo tekst o šest najistaknutijih Nomosovih modela.

OBJAVLJENO: 11.07.2014

» Podeli na Facebooku

VEZANE SLIKE

DoctorsWithoutBorders-1 Lambda-Rosegold-3D-07 Lux-Weissgold-02 Metro-Datum-Gangreserve Nomos-Zurich-Weltzeit

Ahoi Atlantik Datum pokreće mehanizam s automatskim navijanjem kalibra Nomos Zeta, koji je smešten ispod kućišta prečnika 40 mm. Na Atlantic blue brojčaniku ističu se pozlaćene kazaljke za časove i minute sa Super-LumiNova umecima, dok su kazaljke za sekunde crvene boje s lakom. Vodootporan je do 200 metara. Lambada Rosegold pokreće mehanizam kalibra DUW101 smešten ispod kućišta od 18-karatnog ružičastog zlata prečnika 42 mm i debljine samo 8,9 mm, a poleđina kućišta je providna. Na brojčaniku je smešten indikator za rezervu snage od tri i po dana, dok su kazaljke za časove i minute pozlaćene. Kolekcija Lux Weissgold je prepoznatljiva po pravougaonom kućištu dimenzija 40,4 x 36 mm od 18-karatnog belog zlata i jednostavnom brojčaniku, čiji dizajn podseća na tajmer starinskih kuhinja. Metro Datum Gangreserve pokreće mehanizam kalibra DUW4401 na ručno navijanje, koji je opremljen Nomosovim inovativnim sistemom na ljuljanje s kaljenom oprugom za ravnotežu. Kućište od nerđajućeg čelika prečnika je 37 mm, dok se na belom brojčaniku ističu kazaljke za sate i minute od oksidiranog crnog čelika. Mali brojač sa crvenim kazaljkama za sekunde smešten je na 6 časova, gde i prozorčić za datum, dok mali okrugli prozorčić prikazuje nivo rezerve snage. Nomosova nagrađivana kolekcija Tangente sadrži i ograničenu seriju Tangente 38 Doctors Without Borders, čiji prihod ide u dobrotvorne svrhe. Sat se razlikuje po crvenom broju 12, na vrhu belog posrebrenog brojčanika i s posebnom gravurom na poleđini kućišta ispod koga je vidljiv mehanizam kalibra Alpha. Zurich Weltzeit pokreće automatski mehanizam Nomos Xi, s mogućnošću prikazivanja 24 svetske vremenske zone, smešten ispod kućišta od nerđajućeg čelika. prečnika 39 mm, prekrivenog safirnim staklom. Na posrebrenom brojčaniku ističu se rodijumom obrađene kazaljke, dok je mali brojač za sekunde smešten na 6 časova.


OSTALE TEME NEDELJE

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Godišnja pretplata na časopis Satovi i nakit iznosi 580 dinara, a pretplata na Katalog satova 990 dinara. Cena za obe pretplate sa uračunatim troškovima dostave je 1570 dinara.