x
Newsletter prijava

Primajte najnovije vesti iz sveta satova i nakita!

Satoviinakit.rs - za prave ljubitelje satova i nakita

Nepogrešivi švajcarski satovi TEMA NEDELJE

Nepogrešivi švajcarski satovi

Modeli mlade manufakture koja je ime dobila po jednom od pionira švajcarskog časovničarstva, jedinstven su spoj tradicije, moderne izrade i dizajna.

 

OBJAVLJENO: 02.01.2015

» Podeli na Facebooku

VEZANE SLIKE

Paul-Picot--Firshire-Megarotor-Classic Paul-Picot-Automatic Paul-Picot-Technograph Plonger-C-type48-Titanium

Sa sedištem u Le Noarmonu, u švajcarskim planinama Jura, brend Paul Picot je 1976. osnovao Mario Bojoki. Bojoki, preduzetnik s vizijom, prepoznao je neizostavnu potrebu da se oživi duh izvorne časovničarske umetnosti. Verovao je u uspeh kuće koja proizvodi satove izvrsnog kvaliteta, kombinujući tradiciju s najnovijim tehnologijama pa se od samog početka posvetio dizajniranju modela s velikim komplikacijama.

Švajcarska tradicija

Cilj mu je od samog početka bio da stvara satove bogate švajcarskom tradicijom, kombinujući raznoliki dizajn s tehničkim detaljima. To je ostalo isto i dan-danas, pa u duhu poštovanja tradicionalne izrade satova, ali povezane s modernom tehnologijom, manufaktura Paul Picot i u dvadeset prvom veku osmišljava i proizvodi izuzetne satove, s maksimalnom posvećenošću detaljima i prefinjenom dizajnu. Neki njihovi modeli sadrže velike komplikacije, ali baš svi satovi zadovoljavaju najviše standarde kvaliteta. Vratimo se ipak još malo unazad i recimo da je manufaktura ime dobila po majstoru časovničaru Polu Pikou koji je deo švajcarske časovničarske baštine. Pol Piko je još u 18. veku bio jedan od važnijih pionira ove industrije, osmišljavao je jedinstvene personalizovane satove. U njegovo vreme svaki sat je proizveden u potpunosti ručno pa slika današnjeg brenda, koji nosi njegovo ime, odražava iste vrednosti, ne dopuštajući da tržište utiče na proizvodnju, ali uvek prateći razvoj tržišta i trendove časovničarske umetnosti. I za vreme revolucije elektronske tehnologije i futurističkog dizajna, Paul Picot je ostao čvrsto na nogama i nastavio da proizvodi najkvalitetnije mehaničke satove. 

Više u časopisu Satovi i nakit broj 16


OSTALE TEME NEDELJE

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Godišnja pretplata na časopis Satovi i nakit iznosi 580 dinara, a pretplata na Katalog satova 990 dinara. Cena za obe pretplate sa uračunatim troškovima dostave je 1570 dinara.