x
Newsletter prijava

Primajte najnovije vesti iz sveta satova i nakita!

Satoviinakit.rs - za prave ljubitelje satova i nakita

Nemački sportski satovi TEMA NEDELJE

Nemački sportski satovi

S WatchTimea prenosimo tekst o pet robustnih sportskih satova nekih manjih nemačkih časovničarskih brendova. 

OBJAVLJENO: 13.10.2014

» Podeli na Facebooku

VEZANE SLIKE

Nomos-Glashuette-Ahoi SINN-Model-T1-EZM Tutima_M2 UTS-4000m-Diver

Mühle-Glashütte je saradnjom s istraživačkim roniocima sa Univerziteta u Rostoku dizajnirao Rasmus 2000. Sat je dobio ime po Rasmusu, zaštitniku pomoraca, a u stanju je da izdrži pritisak vode do 2000 metara; pokreće ga automatski mehanizam s rezervom snage od 38 časova. Kazaljke, brojevi i indikatori časova Rasmusa 2000 premazani su Super LumiNovom zbog bolje vidljivosti u velikim morskim dubinama.

Glashütte’s Ahoi je prvi Nomosov ronilački sat, a vodootporan je do dvesta metara i ima kaiš od crne vodonepropusne tkanine, dok mu je kućište prečnika 40 mm.

T1 EZM je najnoviji Sinnov model za profesionalne ronioce pa mu je kućište, prečnika 45 mm, u celini napravljeno od titanijuma; vodootporan je do 1000 metara. Sat ima i povratni sistem za sprečavanje ulaska vlage i kiseonika u kućište.

Tutimu M2 pokreće hronografski mehanizam koji sadrži leguru od nikla i gvožđa za dodatnu zaštitu od magnetnih polja. Kućište sata napravljeno je od titanijuma, otpornog na udarce, vlagu i magnetne uticaje, a kazaljke i indikatori časova sadrže svetleće materijale.

UTS-ov model 4000M Professional Diver je vodootporan do 4000 metara, a kućište prečnika 45 mm napravljeno od jednog bloka nerđajućeg čelika. Safirno staklo debljine 6 mm zalepljeno je u kućište, a osigurano je i prstenom sa sedam vijaka od nerđajućeg čelika. 

 


OSTALE TEME NEDELJE

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Godišnja pretplata na časopis Satovi i nakit iznosi 580 dinara, a pretplata na Katalog satova 990 dinara. Cena za obe pretplate sa uračunatim troškovima dostave je 1570 dinara.