x
Newsletter prijava

Primajte najnovije vesti iz sveta satova i nakita!

Satoviinakit.rs - za prave ljubitelje satova i nakita

Navitimer - Povratak legende TEMA NEDELJE

Navitimer - Povratak legende

Kao posvetu legendarnom modelu iz pedesetih godina prošlog veka, Breitling je kreirao ekskluzivnu ograničenu seriju satova s istim logom na brojčaniku i pozadini sata.

OBJAVLJENO: 17.07.2015

» Podeli na Facebooku

VEZANE SLIKE

Breitling Navitimer AOPA Breitling Navitimer AOPA

Breitling je 1952. predstavio hronograf koji je ubrzo postao sinonim za brend i jedan od najpoznatijih satova 20. veka. Reč je, naravno, o Navitimeru, satu dizajniranom za vazduhoplovnu navigaciju.

Zvanični sat

Zadivljeno performansama ovog alata, najveće svetsko udruženje vlasnika letilica i pilota, Aircraft Owners and Pilots Association, koje je osnovano 1939. u SAD, odabralo je Navitimer za svoj zvanični sat. Navitimeri proizvedeni pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka zbog toga su na brojčaniku imali prepoznatljivi logo AOPA-a – mala zakrivljena krila s inicijalima udruženja. Kao posvetu legendarnom modelu iz pedesetih godina prošlog veka, Breitling je kreirao ekskluzivnu ograničenu seriju satova s istim logom na brojčaniku i pozadini sata.

Automatski mehanizam

Sat pokreće Breitling 23, automatski mehanizam s hronografom koji ima COSC-ov sertifikat. Reinterpretirani časovnici imaju čelično kućište prečnika 42 mm s ramom koji se rotira u oba smera i safirnim staklom na prednjoj strani. Vodootporni su do 30 metara. Sat ide uz kožni kaiš ili narukvicu Navitimer. Satovi iz ove kolekcije namenjeni su ljubiteljima avijacije i izrađeni su u samo petsto primeraka.

Iz časopisa Satovi i nakit broj 17, leto 2015.

 


OSTALE TEME NEDELJE

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Godišnja pretplata na časopis Satovi i nakit iznosi 580 dinara, a pretplata na Katalog satova 990 dinara. Cena za obe pretplate sa uračunatim troškovima dostave je 1570 dinara.