x
Newsletter prijava

Primajte najnovije vesti iz sveta satova i nakita!

Satoviinakit.rs - za prave ljubitelje satova i nakita

Moderni sat koji prkosi gravitaciji TEMA NEDELJE

Moderni sat koji prkosi gravitaciji

Defy Zero G je novi Zenithov sat hrabrog dizajna, koji pokreće legendarni kalibar El Primero...

OBJAVLJENO: 03.09.2019

» Podeli na Facebooku


Defy Zero G je novi Zenithov sat hrabrog dizajna, koji pokreće legendarni kalibar El Primero nadograđen inovativnim žiroskopskim modulom nazvanim Gravity Control.

Zenithova nova kolekcija Defy zamišljena je kao selekcija tehnološki naprednih satova hrabrog dizajna dostupnih u nekoliko nivoa kompleksnosti - od jednostavnih modela s tri kazaljke do složenih modela s velikim komplikacijama. Defy Zero G, Zenithova zvezda ovogodišnjeg Baselworlda, pripada ovoj poslednjoj grupi. 
 
Žiroskopski modul
 
Najvažniji element modela Defy Zero G je legendarni Zenithov visokofrekventni kalibar El Primero, koji je nadograđen inovativnim žiroskopskim modulom nazvanim Gravity Control, čiji je zadatak da obezbedi horizontalni položaj nemirnice i njenog točkića i opruge kako bi se poništilo štetno delovanje gravitacije na preciznost sata. Gravity Control, koji je Zenith inspirisan starim brodskim hronometrima kreirao još pre deset godina, za potrebe novog sata potpuno je redizajniran i stanjen da bi stao u kućište sportskih dimenzija.

Osim modula Gravity Control, manufakturni automatski kalibar El Primero 8812 S na ručno navijanje ima 41 rubin i 50-časovnu rezervu snage, a radi na frekvenciji od 36.000 vibracija na sat. El Primero 8812, dimenzija 38,5 x 7,85 mm, sastavljen je od ukupno 324 dela, od čega 139 otpada na Gravity Control.
 
Više u Katalogu satova 2019.
OSTALE TEME NEDELJE

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Godišnja pretplata na časopis Satovi i nakit iznosi 580 dinara, a pretplata na Katalog satova 990 dinara. Cena za obe pretplate sa uračunatim troškovima dostave je 1570 dinara.