x
Newsletter prijava

Primajte najnovije vesti iz sveta satova i nakita!

Satoviinakit.rs - za prave ljubitelje satova i nakita

Misteriozni Vacheron Constantin TEMA NEDELJE

Misteriozni Vacheron Constantin

Misterija koja je pola decenije zbunjivala kolekcionare ručnih satova pa i samu Vacheron Constantin manufakturu konačno je otkrivena.

OBJAVLJENO: 08.12.2016

» Podeli na Facebooku


Misterija koja je pola decenije zbunjivala kolekcionare ručnih satova pa i samu Vacheron Constantin manufakturu konačno je otkrivena. Nakon nekoliko godina istraživanja Christies aukcijska kuća sklopila je celu priču koja se krije iza Vacheron Constantin Apollo 14 sata referentne oznake 6351.
 
Apollo 14 je treća misija sletanja na Mesec. Lansiranje je bilo 31. januara 1971. godine, a Alan Šepard, Edgar Mičel i Stjuart Rousa na Mesečevu površinu sleteli su 5. februara i na njoj boravili 33 časa. Nakon povratka na Zemlju Edgaru Mičelu je grupa građana Ženeve poklonila Vacheron Constantin 6351, jedan od ukupno tri proizvedena primerka, sa istaknutim imenima astronauta na brojčaniku i prikazom zlatne zvezde koja se približava Mesecu.
 
Srce ovog modela je ultratanki kalibar 1003 uveden u proizvodnju 1955. godine. Više od pola veka važio je za najtanji ručno navijani mehanizam, a Vacheron Constantin manufaktura ga koristi i danas.
 
Vacheron Constantin Apollo 14, u originalnoj kutiji i sa kompletnom dokumentacijom, prodat je 6. decembra na Christies aukciji u Njujorku za 62.500 američkih dolara. 


OSTALE TEME NEDELJE

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Godišnja pretplata na časopis Satovi i nakit iznosi 580 dinara, a pretplata na Katalog satova 990 dinara. Cena za obe pretplate sa uračunatim troškovima dostave je 1570 dinara.