x
Newsletter prijava

Primajte najnovije vesti iz sveta satova i nakita!

Satoviinakit.rs - za prave ljubitelje satova i nakita

Merenje vremena na Olimpijskim igrama TEMA NEDELJE

Merenje vremena na Olimpijskim igrama

Kada je razlika između zlatne i srebrne medalje izrazito mala, poslednju reč ima merač vremena.

OBJAVLJENO: 11.08.2016

» Podeli na Facebooku

VEZANE SLIKE

Omega_Rio2016_1 Omega_Rio2016_2 Omega_Rio2016_3

Kada je razlika između zlatne i srebrne medalje izrazito mala, poslednju reč ima merač vremena. Zato on ne sme da napravi grešku. A tako veliku odgovornost na sebe ne može preuzeti svaki proizvođača satova. Jer pored resursa potrebni su veliko iskustvo i napredne tehnologije. 
 
Počev od 1932. godine kompanija Omega je ukupno 27 puta bila zvanični merač vremena na Olimpijskim igrama, uključujući i ovogodišnje. Za Rio 2016. u Omegi su razvijena inovativna rešenja koja mogu biti od velike važnosti u presudnim trenucima.
 
Radi boljeg detektovanja tela u pokretu, foto-ćelije poslednje generacije koje se  koriste za merenje sastoje se od po četiri ćelije. Tu je i potpuno nova Scan ‘O’ Vision MYRIA foto-finiš kamera koja može da snimi i do 10.000 slika u sekundi. Ukupno 450 tona opreme i 200 kilometara kablova i optičkih vlakana koristi se tokom ovogodišnjih igara, a njima rukuje 480 profesionalaca i 850 volontera. Ipak, nije sva tehnologija toliko napredna. Za označavanje poslednjeg kruga u atletskim trkama i danas se koristi tradicionalno zvono od bronze. Za kraj pogledajte odličan video o ručnoj izradi ovih prepoznatljivih zvona.


OSTALE TEME NEDELJE

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Godišnja pretplata na časopis Satovi i nakit iznosi 580 dinara, a pretplata na Katalog satova 990 dinara. Cena za obe pretplate sa uračunatim troškovima dostave je 1570 dinara.