x
Newsletter prijava

Primajte najnovije vesti iz sveta satova i nakita!

Satoviinakit.rs - za prave ljubitelje satova i nakita

Longinesov hommage ronilačkim satovima TEMA NEDELJE

Longinesov hommage ronilačkim satovima

Nastao kao svojevrsni hommage ronilačkim satovima, koje su šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka proizvodili Longines i brojni drugi švajcarski proizvođači satova, Longinesov Heritage Diver 1967 uspešno je uskladio sjajne elemente prošlosti s detaljima modernosti.

OBJAVLJENO: 08.11.2016

» Podeli na Facebooku


Ovaj moderni sat nastao je kao svojevrsna replika 40-milimetarskog hronografa s dva podbrojčanika, predstavljenog javnosti 1967, koji su do sredine sedamdesetih, kada je interesovanje za ovakve ronilačke satove počelo da opada, zajedno proizvodili Longines i Wittnauer.

Iako se nova verzija ne razlikuje mnogo od vintage modela, Longines je, kao i uvek, dodao malo modernih elemenata kako bi ojačao Heritage kolekciju. Ovaj sat ima kućište od 42 milimetra izrađeno od nerđajućeg čelika. Izdvaja se od ostalih ronilačkih časovnika zahvaljujući crvenom aluminijumskom ramu, dugmićima u vintage stilu i vijcima pričvršćenoj krunici. Oko brojčanika je bela tahimetrijska skala. Na crnom brojčaniku nalaze se srebrne oznake sata, kao i dva srebrna i jedan crni podbrojčanik. Na 9 časova je srebrni podbrojčanik za prikaz sekundi, a na 3 sata veći srebrni podbrojčanik za prikaz minuta. Na poziciji broja 6 je, gotovo sakriven, crni pobrojčanik za časove. Na 4 sata smešten je prozorčić za datum. Luminscentne kazaljke u obliku palice u vintage stilu nalaze se na glavnom brojčaniku.

Heritage Diver 1967 pokreće Longinesov kalibar L688.2, a vodootporan je na impresivnih 300 metara dubine.

Model koji se bazira na vintage satu u dizajnu je kao vintage elemente zadržao crveni ram, različite veličine srebrnih podbrojčanika, kazaljke u obliku palica i većinu funkcija, dok je kao moderne karakteristike dodao crni podbrojčanik na poziciji broja 6, dva milimetra veće kućište, prozorčić za datum i impresivnu vodootpornost na 300 metara dubine.
 


OSTALE TEME NEDELJE

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Godišnja pretplata na časopis Satovi i nakit iznosi 580 dinara, a pretplata na Katalog satova 990 dinara. Cena za obe pretplate sa uračunatim troškovima dostave je 1570 dinara.