x
Newsletter prijava

Primajte najnovije vesti iz sveta satova i nakita!

Satoviinakit.rs - za prave ljubitelje satova i nakita

Longines kvarcna kolekcija visoke preciznosti TEMA NEDELJE

Longines kvarcna kolekcija visoke preciznosti

Kompanija Longines predstavila je nove Conquest V.H.P. modele s kvarcnim mehanizmom visoke preciznosti.

OBJAVLJENO: 17.03.2017

» Podeli na Facebooku

VEZANE SLIKE

2-Longines-Quartz-1954 3-Longines-Conquest-VHP-1969 4-Longines-Conquest-VHP-1969

Kompanija Longines predstavila je nove Conquest V.H.P. modele s kvarcnim mehanizmom visoke preciznosti. Prezentacija je organizovana u opservatoriji u Nojšatelu, mestu gde su proizvođači satova nekada održavali takmičenja u preciznosti. 
 
Na tom mestu je 1954. godine kompanija Longines s prvim kvarcnim satom postavila seriju rekorda preciznosti. Za to doba revolucionaran, sat je korišćen za merenje vremena trkača s preciznošću od stotog dela sekunde, što je do tada bilo nezamislivo. 
 
Usavršavanjem tehnologije Longines je 1969. predstavio Ultra-Quartz ručni sat, a daljim napretkom 1984. godine i prvu Conquest V.H.P. seriju visoke preciznosti. Novi V.H.P. modeli donose izrazito visoku preciznost od +/- 5 sekundi na godišnjem nivou. Pored toga imaju i sistem detekcije pozicije zupčanika i vraćanja kazaljki na početne pozicije, jer se mogu raštimovati usled delovanja magnetnih polja. Novi mehanizam poseduje i večiti kalendar, a baterija traje pet godina uz EOL indikator ispražnjenosti. 
 
Conquest V.H.P. biće dostupan u varijantama s kućištem prečnika 41 mm i 43 mm, a u ponudi će se naći i hronograf model sa kućištem od 42 mm i 44 mm. Svi modeli su vodootporni do 50 metara, a moći će da se dobiju s plavim, ugljeničnim, srebrnim i crnim brojčanicima uz čeličnu narukvicu. 
 


OSTALE TEME NEDELJE

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Godišnja pretplata na časopis Satovi i nakit iznosi 580 dinara, a pretplata na Katalog satova 990 dinara. Cena za obe pretplate sa uračunatim troškovima dostave je 1570 dinara.