x
Newsletter prijava

Primajte najnovije vesti iz sveta satova i nakita!

Satoviinakit.rs - za prave ljubitelje satova i nakita

Les Cabinotiers Celestia Astronomical Grand Complication 3600 TEMA NEDELJE

Les Cabinotiers Celestia Astronomical Grand Complication 3600

Les Cabinotiers Celestia Astronomical Grand Complication 3600 je najkomplikovaniji ručni sat koji je manufaktura Vacheron Constantin ikad proizvela. 

OBJAVLJENO: 29.12.2017

» Podeli na Facebooku


Les Cabinotiers Celestia Astronomi cal Grand Complication 3600, s 23 funkcije i naprednim integrisanim mehanizmom sastavljenim od čak 514 delova, najkomplikovaniji je ručni sat manufakture Vacheron Constantin i jedan je od najkomplikovanijih ikada proizvedenih ručnih časovnika. 
 
Na tamnosivom brojčaniku prikazuju se sati, minuti, trenutno solarno vreme (razlika između standardnog vremena i stvarnog solarnog vremena, tzv. equation of time), večni kalendar (datum, dan u nedelji, mesec, prestupna godina), Mesečeve mene, doba Meseca, doba dana/noći, periodi plime i oseke, položaj Sunca, Zemlje i Meseca, vreme izlaska i zalaska sunca, dužina dana i noći, sezone, solsticiji, ekvinociji i znakovi Zodijaka.
 
Više u časopisu Satovi i nakit broj 22, zima 2017.


OSTALE TEME NEDELJE

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Godišnja pretplata na časopis Satovi i nakit iznosi 580 dinara, a pretplata na Katalog satova 990 dinara. Cena za obe pretplate sa uračunatim troškovima dostave je 1570 dinara.