x
Newsletter prijava

Primajte najnovije vesti iz sveta satova i nakita!

Satoviinakit.rs - za prave ljubitelje satova i nakita

Koje satove nose slavni teniseri? TEMA NEDELJE

Koje satove nose slavni teniseri?

Najveće zvezde ovogodišnjeg Vimbldona su i ambasadori poznatih časovničarskih brendova. S WatchTimea prenosimo tekst o satovima koje nose teniske šampionke i šampioni.

OBJAVLJENO: 04.07.2014

» Podeli na Facebooku


Najveće zvezde ovogodišnjeg Vimbldona su i ambasadori poznatih časovničarskih brendova. S WatchTimea prenosimo tekst o satovima koje nose teniske šampionke i šampioni.
Švajcarac Rodžer Federer je odrastao u prestonici najvećeg svetskog časovničarskog sajma, Bazelu, te je kao obožavatelj jedinstvenih modela satova dugo godina bio Rolexov ambasador. Tokom mnogih događaja povodom svojih turnirskih uspeha, Federer je nosio platinasti Cosmograph Daytona.
Španska zvezda i vladar zemljanih terena, Rafael Nadal, vlasnik je nekoliko personalizovanih Richard Milleovih modela. Najnoviji model RM 27-01 Rafael Nadal, iz ograničene serije od samo pedeset primeraka, pokreće tourbillon na ručno navijanje, smešten ispod polimerno antracitnog kućišta s ugljeničnom nanocevčicom. 
Ruska teniserka, Marija Šarapova, ove godine je osvojila petu Grand Slam titulu, a ambasadorka je švajcarskih sportskih satova TAG Heuer još od 2007. godine. Nedavno je učestvovala i u dizajniranju časovnika koji trenutno nosi, TAG-ovog ženskog modela Formula 1. Formula 1 Steel and Ceramic Diamonds 37 mm, s čeličnim kućištem i keramičkom krunom ukrašenom sa 60 dijamanata, omiljeni je Marijin model.
Novak Đoković, koji je do sada osvojio šest Grand Slam titula, odnedavno je započeo saradnju sa Seikom, i to nakon što je nekoliko godina bio brend-ambasador  Audemars Pigueta. Omiljeni Đokovićev model je Seiko Astron GPS Solar Chronograph, koji je odnedavno deo ograničene Seikove serije posvećene srpskom teniseru. Sat ima novi kalibar koji uključuje Seikovu inovativnu GPS tehnologiju koja omogućava pregled svih svetskih vremenskih zona pritiskom na dugme.
S obzirom na nedavne rezultate Endija Marija, moglo bi se reći da mu satovi Rado donose sreću, jer je osvojio svoju prvu titulu na Vimbldonu, prvu titulu na nekom Grand Slam turniru uopšte. Mari nosi modele iz Radoove kolekcije Hyperchrom Court, koji su inspirisani tenisom. Tri modela predstavljaju različite teniske podloge: plava za Australian i US Open, narandžasta za zemljanu podlogu na French Openu i zelena za travnati teren na Wimbledonu.
Dvostruka šampionka Australian Opena i bivša svetska teniserka broj 1, Viktorija Azarenka, ako ove godine na US Openu podigne trofej, na ruci će nositi Citizenov sportski model iz kolekcije Eco-Drive. Ceramic Diamond Chronograph sadrži poznatu Citizenovu tehnologiju „powered by light“ te osam dijamanata na kućištu i 24 dijamanta na kruni sata.  


OSTALE TEME NEDELJE

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Godišnja pretplata na časopis Satovi i nakit iznosi 580 dinara, a pretplata na Katalog satova 990 dinara. Cena za obe pretplate sa uračunatim troškovima dostave je 1570 dinara.