x
Newsletter prijava

Primajte najnovije vesti iz sveta satova i nakita!

Satoviinakit.rs - za prave ljubitelje satova i nakita

Kako čuvati skupocene satove? TEMA NEDELJE

Kako čuvati skupocene satove?

S portala WatchTime prenosimo tri načina sigurnog čuvanja satova, o kojima vredi razmisliti ako želite da zaštite vrednu kolekciju od pljačke, požara, neopreznog rukovanja i slično.

OBJAVLJENO: 09.10.2015

» Podeli na Facebooku


Banka

Za godišnju novčanu naknadu u banci možete unajmiti sef, gde možete ostaviti razne dragocenosti, dokumenta i satove, ukoliko niste tip kolekcionara koji uživa u ritualu njihovog svakodnevnog navijanja; jer, učestali odlazak u banku i prolaženje bezbednonih provera može postati vrlo naporno i iziskuje prilično slobodnog vremena.

Kućni sef

Kućni sef je uvek dobar izbor, bio on jednostavni metalni sef ili ormarić s naprednijim elektronskim ili mehaničkim sistemima zaključavanja. Da bi se dodatno osigurali u slučaju pljačke, sefove dobro sakrijte ili postavite na zid. U najgorem slučaju, potraga za sefom ili ponovljeni pokušaji provale oduzeće lopovu prilično vremena. Danas je moguće kupiti i raskošne sefove s nizom dodatnih funkcija, koji će se estetski odlično uklopiti u prostor.

Kutije i navijači satova

Satove je, osim krađe, važno čuvati i od prašine i nečistoće. Tu, naravno, pomažu razne kutije, a najbolje je uložiti novac u dobar navijač satova, koji će vaše automatike održavati savršeno preciznim. Pri kupovini navijača satova važno je obratiti pažnju na programe rada, jednostavnost korišćenja, nivo buke koju proizvodi i vrstu napajanja (baterija ili električna energija). Iako većina automatskih satova ima zaštitu od prenavijanja, ipak bi trebalo pripaziti na maksimalan broj navijanja svakog časovnika koji nameravate da smestite u navijač.

Izvor: WatchTime

 


OSTALE TEME NEDELJE

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Godišnja pretplata na časopis Satovi i nakit iznosi 580 dinara, a pretplata na Katalog satova 990 dinara. Cena za obe pretplate sa uračunatim troškovima dostave je 1570 dinara.