x
Newsletter prijava

Primajte najnovije vesti iz sveta satova i nakita!

Satoviinakit.rs - za prave ljubitelje satova i nakita

Izuzetno komplikovani Tourbograph Perpetual TEMA NEDELJE

Izuzetno komplikovani Tourbograph Perpetual

Tourbograph Perpetual je luksuzni sat koji kombinuje pet zanimljivih komplikacija.

OBJAVLJENO: 03.11.2017

» Podeli na Facebooku

VEZANE SLIKE

Tourbograph Perpetual Tourbograph Perpetual Tourbograph Perpetual

Peti model u A. Lange & Söhneovoj kolekciji luksuznih satova Pour le Mérite, kombinacija je čak pet izuzetnih komplikacija – večnog kalendara, hronografa, tourbillona i prenosa energije pomoću fuséea i lanca. Novi Tourbograph Perpetual „Pour le Mérite“ ima okruglo kućište prečnika 43 mm i visine 16,6 mm, izrađeno od platine i s obe strane prekriveno safirnim staklom. U kućištu je smešten Langeov manufakturni kalibar L133.1 na ručno navijanje, sastavljen od 684 dela od čega su 52 rubina. Kalibar ima 36-časovnu rezervu snage i minuciozno je obrađen i ukrašen elementima poput plavih vijaka, zlatnih chatona i srebrnih mostova. 

Ukupno 206 delova kalibra otpada na komplikaciju večnog kalendara, koja na brojčaniku zauzima tri podbrojčanika - na 12 časova je zlatni podbrojčanik datuma s diskom Mesečevih mena, na 3 sata podbrojčanik meseca i prestupne godine i na 9 časova podbrojčanik dana u nedelji, u sklopu koga se nalazi i 30-minutni brojač hronografa. Hronograf ima posebnu funkciju split-sekundi (tzv. rattrapante), koju pokreću dva stubična točkića, pritiskom zasebnog dugmeta na bočnoj strani kućišta.

U otvor na 6 časova postavljen je tourbillon koji se rotira jednom u minutu te poništava negativan uticaj gravitacije na mehanizam. Da bi se sprečio gubitak napregnutosti opruge i povećala stabilnost i preciznost sata, u kalibar su za prenos energije ugrađeni fusée i lanac. Brojčanik je od srebra, a dizajnom podseća na stare Langeove džepne satove, što se posebno ogleda u detaljima kao što su velike arapske brojke, minutni prsten poput šina i plave kazaljke.

Tourbograph Perpetual „Pour le Mérite“ ide uz ručno prošiven crn kaiš od aligatorske kože s preklopnom šnalom od platine. 


Iz časopisa Satovi i nakit broj 21, godina X, leto 2017 
 


OSTALE TEME NEDELJE
 • Elegantni sat s prikazom svetskog vremena TEMA NEDELJE

  Elegantni sat s prikazom svetskog vremena

  Model 1966 WW.TC ima disk s 24-časovnim prikazom vremena, koji se rotira i tako pokazuje koliko je tačno sati u 24 svetska grada.

  OBJAVLJENO: 08.12.2017
 • Mala Ženeva i u Budimpešti TEMA NEDELJE

  Mala Ženeva i u Budimpešti

  Više od trideset godina porodica Petrović gradi svoju priču u ovom regionu. Najnoviji iskorak je Rolexov butik u Budimpešti koji je kruna ...

  OBJAVLJENO: 01.12.2017
 • Novi Patrimony s Mesečevim menama TEMA NEDELJE

  Novi Patrimony s Mesečevim menama

  Najzanimljivija karakteristika modela Patrimony Moon Phase And Retrograde Date je funkcija indikacije Mesečevih mena, koju treba podesiti jednom u 122 godine....

  OBJAVLJENO: 01.12.2017
 • Škrinja koja skriva mehanički sat TEMA NEDELJE

  Škrinja koja skriva mehanički sat

  Heuer Marine, unikatni časovnik brenda Van Cleef & Arpels, kombinacija je luksuzne narukvice i sata.

  OBJAVLJENO: 24.11.2017

Pretplatite se!

Pretplatite se!

Godišnja pretplata na časopis Satovi i nakit iznosi 580 dinara, a pretplata na Katalog satova 990 dinara. Ukupna cena za obe pretplate sa uračunatim troškovima dostave je 1570 dinara.